Samsung aduce pe piață prima tabletă 5G: de ce e atât de specială

Samsung aduce pe piață prima tabletă 5G: de ce e atât de specială

Samsung e un nume mare în industria telefoanelor mobile, dar nu stă rău nici când vine vorba de tablete. În această perioadă se pregătește de un nou pariu, unul care să fie bazat pe tehnologia 5G.

Samsung tocmai ce a confirmat zvonurile din piață potrivit cărora va lansa anul acesta prima tabletă 5G din portofoliu. E vorba de Galaxy Tab S6, model care ar urma să fie lansat pe piață în primele patru luni din acest an. Tableta va fi disponibilă, momentan, doar pe piața din Coreea de Sud. Dar e posibil să nu treacă mult până să ajungă și-n restul lumii.

Momentul lansării mondiale e amânat intenționat. Nu toate țările s-au grăbit să implementeze tehnologia 5G. Așadar, degeaba livrează Samsung o tabletă de așa natură dacă în țara respectivă nu există infrastructură.

Prima tabletă 5G de la Samsung

Samsung tableta 5G

Prima tabletă 5G de la Samsung ar putea fi și prima lansată la nivel mondial, dacă sud-coreenii iau fața chinezilor de la Huawei. Și aceștia din urmă au anunțat că lucrează la un dispozitiv similar. Dacă sud-coreenii se vor bucura pe partea de tablete 5G de succesul avut cu telefoanele, atunci investiția se dovedește a fi corectă.

Samsung a anunțat că a vândut nu mai puțin de 6,7 milioane de modele Galaxy 5G pe tot globul. Iar aceste modele de telefoane sunt responsabile de aproape 54% din vânzările totale, datele fiind disponibile pentru perioada ianuarie-noiembrie 2019. În prezent, producătorul are la vânzare cinci modele de telefoane 5G: Galaxy S10 5G, Note10 5G, Note10+ 5G, Galaxy A90 5G și Galaxy Fold 5G.

E adevărat că în 2019 telefoanele 5G vândute în toată lumea au reprezentat doar 1% din totalul livrărilor. Dar lucrurile se vor schimba radical în 2020, fiind considerat anul în care toate țările dezvoltate vor face trecerea la noua generație de date mobile. Internetul va fi mult mai rapid și dispozitivele vor fi adaptate acestei noi revoluții.

Iar Samsung se află deja pe o poziție de pe care poate capitaliza puternic în urma acestei transformări. E motivul pentru care prima tabletă 5G  a Samsung(și posibil și din lume) îți arată spre ce se îndreaptă tehnologia astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI