Toți șoferii trebuie să afle urgent: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină

Toți șoferii trebuie să afle urgent: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină

Înainte de ultimele două luni din an, prețul petrolului trece printr-o nouă etapă. Șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să afle cât mai repede de schimbări.

Când vine vorba de prețul petrolului, în ultima săptămână din octombrie, acesta a continuat să scadă. E o reacție directă a creșterii numărului de cazuri de coronavirus în special în Statele Unite ale Americii și în Europa.

Totodată, la această scădere a contribuit și creșterea accentuată a producției din Libia. Potrivit ultimelor date, Brent LCOc1 a scăzut cu 88 de cenți, sau 2,1%, la 40,89 dolari. Intermediarul West Texas din SUA (WTI) a scăzut 92 de cenți, sau 2,3%, la 38,93 dolari.

La final de octombrie, Național Oil Corp a declarat că producția libiană va ajunge la un milion de barili pe zi în săptămânile următoare, o creștere mai rapidă decât prezisera mulți analiști.

Ce se întâmplă cu prețul la benzină și motorină în România

Prețul global al barilului de petrol nu se reflectă imediat în România. Dar, deocamdată, dacă vrei să alimentezi, e bine să știi câteva minime, dar și care e prețul mediu în orașele importante.

Astfel, pentru benzină, cel mai ieftin litru este în Câmpulung, Argeș, cu 4,32 lei. Apoi, cea mai ieftină motorină e în Palazu Mare, Constanța, cu un preț de 4,2 lei pe litru.

Când vine vorba de orașele mari, în București prețul pentru benzină e la 4,37 lei, pentru motorină la 4,33 lei, iar pentru GPL e la 2,47 lei.

În Timișoara, pe de altă parte, benzina e la 4,38 lei, motorina la 4,32 lei, iar la GPL ai un preț de 2,56 lei. În Constanța, dacă erai curios, avem 4,38 lei pentru benzină, 4,23 lei pentru motorină și 2,56 lei pentru GPL.

După cum vezi, motorina a ajuns mai ieftină decât benzina. E posibil ca aceast lucru să fie influențat și de scăderea cererii de automobile diesel. Altfel, nu în ultimul rând, în Iași litrul de benzină e la 4,39 lei, iar motorina e la 4,29 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: