Toți românii cu card bancar trebuie să știe asta. Schimbare fără precedent la cea mai mare bancă din România

Toți românii cu card bancar trebuie să știe asta. Schimbare fără precedent la cea mai mare bancă din România

Încă din toamna lui 2019 e așteptată această schimbare. Acum e oficială și cea mai mare bancă din România a făcut pasul. Dacă ai card bancar, indiferent de bancă, vei putea plăti cu telefonul cu o singură aplicație.

Banca Transilvania a anunțat că transformă aplicați BT Pay într-un hub pentru carduri de la alte bănci. Astfel, banca le va permite clienţilor să adauge şi carduri emise în România de alte bănci sau fintech-uri. Asta înseamnă că poți, de exemplu, să adaugi carduri Revolut, Monese și nu numai.

„Venim cu aceste noutăţi pentru clienţii noştri deoarece acum, mai mult ca oricând, au nevoie de online banking. BT Pay este deja parte din viaţa multor români care folosesc telefonul la cumpărături sau pentru a trimite şi primi bani. Pentru ei am prioritizat cele anunţate azi, ca să le fim alături şi la bine, şi la greu.”
Oana Ilas, director executiv, management şi dezvoltare produse retail la Banca Transilvania, conform ZF

Retragi bani fără card de la bancomat

Banca a mai venit c-o opțiune, una care-ți aduce aminte de ING Bank. Noua versiune a aplicaţiei le permite utilizatorilor să folosească telefonul pentru a retrage bani de la toate bancomatele Băncii Transilvania.

Trebuie doar să intri la „Retrage cash” din ecranul principal al aplicaţiei. Alegi suma dorită, după care e generat un cod, primit prin SMS. La bancomat alegi „Cash fără card”, introduci codul și suma menţionată în aplicaţie. Și, gata, retragi bani fără card.

Totodată, BT mai permite afișarea cardului direct în aplicația BT Pay, chiar dacă n-ai primit încă cardul. Asta se întâmpla deja la Revolut, dar acum ai și la bancă. Cardul digital poate fi folosit la cumpărături contactless şi online. Practic, cum ziceam înainte, ca la un fintech.

Pentru clienţii BT al căror card expiră în luna în curs, cardul digital apare în BT Pay începând cu data de 15 a lunii, a mai transmis banca. Totodată, pentru fiecare card BT adăugat în noua versiune BT Pay apar inclusiv detalii precum număr, data expirării şi CVV. Utilizatorii pot face tranzacţiile online cu noile carduri.

Toate aceste schimbări anunțate acum de Banca Transilvania au apărut ca urmare a introduceri în legislația națională a directivei PSD2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: