Toți românii care au cont bancar trebuie să știe. Greșeala imensă care creează probleme cu banii

Toți românii care au cont bancar trebuie să știe. Greșeala imensă care creează probleme cu banii

Deși este puțin probabil să te fi gândit la acest lucru, atunci când pleci în vacanțe, trebuie să îți notifici banca. Iar dacă nu ai făcut-o până acum sau crezi că o astfel de acțiune e inutilă pentru plecările tale de weekend, ar fi bine ca măcar începând de acum să îți anunți banca, mai ales dacă pleci în locui în care nu ai mai fost până acum.

Comunică plecarea băncii tale dacă nu vrei să te alegi cu un card blocat

Deși pare o practică destul de intruzivă, că doar nu trebuie să știe banca tot ce faci tu, atunci când pleci în vacanță ai motive foarte clare și în beneficiul tău de a-ți anunța plecarea.

Cel mai important motiv pe care trebuie să-l iei în considerare este faptul că banca ar putea să-ți blocheze cardul cu care faci liniștit cumpărăturile din timpul petrecut în vacanță. Ar fi păcat să ratezi o ședință de masaj sau o zi pe pârtie pentru că nu-ți mai este acceptat cardul nicăieri.

Iar în vacanțe, plățile sunt numeroase. Te gândești să-ți cumperi un suvenir, îți amintești de plăcerea bunicii să primească și ea cadouri sau vrei să te relaxezi și să încerci orice experiență care îți iese în cale, notează ziare.com. La final, te trezești cu o sumedenie de lucruri cumpărate alandala, dar hei – e un cost mic pentru bunăstarea ta mintală.

Însă pentru bancă, achizițiile tale numeroase, de genul cumpărăturilor din magazine, sau plățile mari, precum taxele hotelului la care vei sta pot fi văzute drept cheltuieli frauduloase.

Urmărind tiparul cheltuielilor tale – nu-ți cumperi zilnic o cameră de hotel, nu? – banca poate declanșa măsurile de siguranță pentru blocarea cardului, crezând că ți-a fost furat și este folosit de către altcineva.

În general, acest lucru se întâmplă în cazul utilizatorilor care nu folosesc și o aplicație de internet banking. Iar asta pentru că majoritatea acestor astfel de aplicații primesc permisiunea de a vizualiza locația, iar dacă aceasta corespunde aproximativ cu cea a locului în care a fost folosit cardul, atunci totul este clar pentru bancă și nu riști să rămâi fără resurse.

Totuși nimănui nu-i convine ca în concediu, în loc să se delecteze cu plăcerile care îi stau la dispoziție, să stea la telefon cu un angajat al băncii, căruia să-i explice că acel card nu a fost furat, ci este folosit de proprietarul de drept.

Iar asta dacă ai noroc și ți se întâmplă neplăcerea în timpul zilei. Dacă tranzacția se realizează noaptea, atunci va trebui să aștepți până a doua zi pentru a lua legătura cu banca și a rezolva inconveniența.

Citește și:
Etichete: