Toți părinții trebuie să știe: ar putea primi zile libere plătite, când copilul urmează cursuri online

Toți părinții trebuie să știe: ar putea primi zile libere plătite, când copilul urmează cursuri online

Foarte mulți copii din România au trecut la un un regim de școală online. În acest context, părinții sunt puși să aleagă în a-și ține locul de muncă sau a avea grijă de copii.

În urmă cu aproximativ o lună, foarte mulți părinți din România au devenit panicați. Pe de o parte, își doreau să-și trimită copiii la școală pentru a-și vedea de locul de muncă, de carieră. Pe de altă parte, erau îngrijorați de posibilitatea infectării cu noul coronavirus, atât a micuților, cât și a vârstnicilor. Situația era una fără precedent și fără o soluție evidentă.

Din fericire, Guvernul este foarte aproape de a adopta o ordonanță de urgență menită să liniștească părinții care sunt nevoiți să aibă grijă de copii, în timp ce aceștia au ajuns să urmeze cursuri online. În cazul în care discuțiile desfășurate aseară, în prima lectură a documentului, merg bine, un număr mare de părinți se vor bucura de zile libere plătite.

Anunțul pe marginea acestui document a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan și sunt foarte bine. Oricine își dorește zile libere pentru a sta acasă cu propriul copil. Măsura se aplică pe toată perioada stării de alertă, cea în care ne aflăm la momentul de față și care nu pare să se încheie curând.

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu”, a spus Turcan.

Este important de reținut că nu toți părinții cu copii acasă vor putea profita de prevederile viitoarei ordonanțe de urgență. Excepție de la regulă vor face părinții care își desfășoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă de la domiciliu. Practic, sunt vizați doar cei care nu-și pot face munca de acasă și sunt forțați de circumstanțe să stea cu copiii în confortul căminului. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: