21 sept. 2020 | 16:14

Toți cei care folosesc WhatsApp trebuie să afle urgent: e aproape spionaj în masă ce se întâmplă

CHESTII
Toți cei care folosesc WhatsApp trebuie să afle urgent: e aproape spionaj în masă ce se întâmplă

După ce Facebook și-a creat din ce în ce mai multe funcții pe platforma sa, de multe ori, utilizatorii vor să aibă și acces la o aplicație simplă, cu ajutorul căreia să facă un singur lucru: să trimită mesaje.

În timp ce abia mai deschidem mesageria de la Facebook, ochii noștri se îndreaptă acum către Whatsapp.

Whatsapp este acum mai mult decât omniprezent în viața de zi cu zi a oamenilor. În prezent, cel mai probabil mesageria telefonului tău a rămas undeva uitată printre aplicații, iar Whatsapp a câștigat terenul și i-a luat locul.

De la mesaje pentru prieteni, familie sau cunoștințe, până la mesaje pentru colegii de muncă sau chiar șefi, toate se întâmplă pe Whatsapp.

Dar cât de sigur e să-ți împărtășești gândurile prin intermediul Whatsapp?

Whatsapp a introdus opțiunea de mesaje criptate, prin care promite o securitate indestructibilă a datelor. Confidențialitatea datelor personale este complet asigurată, spune Whatsapp.

Business Insider evaluează această caracteristică Whatsapp. Iar lucrurile nu arată atât de bine.

De la Rob Price, pentru Business Insider:

„WhatsApp se mândrește cu abordarea sa față de confidențialitate.

Dar datele utilizatorilor pe care aplicația de mesagerie deținută de Facebook le partajează în mod public permit zeci de aplicații externe să urmărească aspecte ale activității online a utilizatorilor WhatsApp – inclusiv cu cine vorbești cel mai des, când dormi și când utilizezi telefonul.

Aceste aplicații și servicii utilizează funcția de semnalizare «online» din WhatsApp pentru a le permite utilizatorilor să monitorizeze obiceiurile digitale ale oricui folosește WhatsApp fără știrea sau consimțământul lor, a descoperit Business Insider.

Aceste aplicații intruzive evidențiază modul în care chiar și serviciile care protejează puternic confidențialitatea utilizatorilor în anumite moduri – cum ar fi angajamentul WhatsApp față de criptare – pot expune în continuare date care pot fi utilizate pentru a-și urmări utilizatorii”. Ceea ce e bine să știi, dacă îți iei în serios confidențialitatea pe internet.