Toți cei care au cont bancar trebuie să afle: băncile n-ar vrea să știi asta, dar poți face o economie enormă

Toți cei care au cont bancar trebuie să afle: băncile n-ar vrea să știi asta, dar poți face o economie enormă

Te poți confrunta cu probleme legate de credite, mai ales în perioada aceasta de schimbări. Important e să știi cum să le abordezi.

În cazul în care ai început să ai probleme cu returnarea creditului, primul pas pe care trebuie să-l faci este să stabilești o întâlnire cu reprezentanții băncii. Al doilea pas ar fi să le aduci la cunoștință angajaților băncii toate problemele financiare pe care le ai, dar și cele la care te aștepți pe viitor.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi în cazul restructurării creditului

Conform Ziare.com, la o primă discuție, angajatul băncii îți va spune care sunt posibilitățile de restructurare a creditului. Apoi, acesta va face mai multe simulări pentru un nou plan de rambursare. La final, veți decide împreună care este cel mai convenabil pentru tine.

Ulterior, după ce ai semnalat băncii toate problemele pe care le ai, se va trece la completarea documentației aferente. După ce toate actele sunt în regulă, banca va analiza și va lua o decizie care să fie benefică pentru ambele părți.

Creditorul vrea ca, prin restructurarea unui imprumut, să obțină o soluție de rambursare avantajoasă, care să te ajute pe toată perioada dificilă. De asemenea, trebuie să păstreze și un nivel de risc rezonabil al creditului.

Capcanele de care să te ferești la cardurile de credit

E o perioadă dificilă din punct de vedere economic pentru mulți români. Iar cei care vor un card de credit ar trebui să știe să se orienteze, ca să nu cadă în capcane.

Cardul de credit poate reprezenta o variantă extrem de atractivă în perioade mai dificile, în care ai nevoie de bani rapid pentru a te pune pe picioare sau pentru a face achizițiile dorite. Numai că această formă de creditare vine la pachet și cu niște capcane, de care trebuie să te ferești, scrie economica.net.

Astfel, cele mai bune soluții sunt cele care vin cu cele mai mcii dobânzi, dar şi cea mai mare sumă pentru cheltuieli şi bineînţeles cea mai mare perioadă de graţie (perioadă în care poţi rambursa suma cheltuită fără să plăteşti nici o dobândă). Sunt principalele puncte de care trebuie să ții cont atunci când alegi de la care te împrumuți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: