Top cele mai interesante 10 mașini gândite și dezvăluite în 2020

Top cele mai interesante 10 mașini gândite și dezvăluite în 2020

Într-un an de schimbare constantă și bruscă, mașinile concept alimentate cu energie electrică a fost cel puțin o normă – și una bună de data aceasta.

Producătorii au dezvăluit aceste modele progresive și exploratorii la prezentări live-stream, în timp ce târgurile comerciale tipice din întreaga lume și-au închis ușile în fața pandemiei, mai ales la Salonul Auto de la Geneva din martie.

Iată cele mai interesante mașini concept ale anului 2020.

1. Mercedes-Benz VISION AVTR, inspirat de Avatar

masini 2020 - AVTR

Târgul CES 2020 a prezentat, printre altele, modelul Mercedes-Benz VISION AVTR – un concept pentru mobilitate în viitorul îndepărtat. AVTR vine de la “transformare avansată a vehiculului” (Advanced vehicle transformation).

VISION AVTR prezintă o nouă interacțiune între om, mașină și natură și face acest lucru prin combinarea experienței sale exterioare, interioare și a utilizatorului.

Rezultatul este un design distinctiv, care face referință și la mai multe creaturi din serie de filme Avatar.

În interior, mașina este alimentată de tehnologia bateriilor electrice organice, care este fabricată numai din materiale complet compostabile și reciclate, fără elemente rare și metale.

2. BMW i4 pur electric – un coupe sport, dar durabil

Conceptul BMW i4 debutează pentru a-și defini primul coupe gran pur electric.

masini 2020 - bmw i4

Cu producția programată să înceapă în 2021, i4-ul este așteptat cu nerăbdare.

Vehiculul dezvăluie, de asemenea, mai multe detalii unice exterioare și interioare, care vor influența în curând – și vor apărea – în mașinile cu propulsie electrică ale BMW în viitor.

Rezultatul este un concept care unește stilul modern, dinamic, cu spațiu și funcționalitate în patru uși.

3. Electric MINI Vision Urbanaut

Într-o premieră exclusiv digitală, MINI a dezvăluit Vision Urbanaut – o viziune a spațiului într-o formă complet nouă.

masini 2020 - mini vision urbanaut

Designul interior al vehiculului electric – amintește la început de o cameră de zi – împinge literalmente limitele spațiului interior și versatilitatea în combinație cu un design exterior pur minivan.

Urbanaut prezintă o gamă largă de utilizări care extind mașina dincolo de conducere pentru a se concentra pe locul în care vă duc aceste călătorii.

Trei momente MINI – chill, wanderlust și vibe – dezvăluie aceste experiențe alternative, extrem de bogate, iar pentru aceasta, vehiculul se adaptează nevoilor dvs. personale.

Creează o oază urbană, un loc de relaxare, de lucru sau un loc unde puteți petrece timp de calitate alături de prieteni și familie.

4. Hyundai dezvăluie conceptul EV “Prophecy” cu faruri pixelate

Noul concept “Prophecy” de la Hyundai Motor prezintă filozofiile de design “sportivitate senzitorie” și “futurism optimist” ale mărcii. Se concentrează pe legătura emoțională dintre oameni și automobile.

masini 2020 - hyundai prophecy

Din punct de vedere vizual, stabilește un nou standard pentru segmentul EV, cu o nouă arhitectură definită de suprafețe curate, un ampatament extins și consolele scurte conferă conceptului o siluetă iconică.

Farurile și stopurile mașinii par a fi pixelate și vor continua în modele viitoare ca element de design semnat.

5. Tesla roadster modificat a fost conceput pentru a supraviețui oricărui lucru

Bradbuilds, artistul din Los Angeles, prezintă tesla roadster safari – o formă ideală de transport în timpul unei “apocalipse”.

masini 2020 - roadster

Finisat în negru mat, vehiculul electric prezintă modificările esențiale necesare supraviețuirii, inclusiv un panou solar, anvelope grele și grilaje.

În aparență, combină estetica unui model Porsche 911 Safari cu Tesla Roadster în randările sale.

6. Porsche Vision Renndienst dezvăluie un proiect secret de minivan complet electric

Porsche a publicat o nouă carte denumită “Porsche Unseen”, evidențiind studiile de proiectare din 2005 până în 2019.

masini 2020 - porsche

Păstrată sub cheie până în noiembrie 2020, producătorul de mașini sport prezintă 15 viziuni diferite care oferă o perspectivă exclusivă asupra procesului său de proiectare, inclusiv desene și modele finite gata pentru producția de serie.

O astfel de viziune – Porsche Vision Renndienst – a fost creată în 2018 ca o interpretare a unui concept de spațiu pentru familii pentru până la șase persoane.

7. Conceptul electric Renault MORPHOZ, care se transformă în formă și dimensiune

Renault MORPHOZ este viziunea producătorului francez cu privire la mobilitatea electrică personală, partajabilă, în viitorul apropiat.

masini 2020 - renault

Apare ca un amestec de berlină, SUV și coupe, prezintă un ideal inovator pentru mobilitate durabilă și ecosisteme de oraș inteligent.

Ca atare, este capabil să se adapteze în mărime, formă și interval pe baza diferitelor nevoi ale utilizatorului. mașina face acest lucru transformându-se în două moduri diferite: oraș și călătorie.

Primul, cu o lungime de 4,40 m, este cel mai convenabil pentru naveta de zi cu zi; dar își extinde lungimea la 4,80 m pentru a adăuga o capacitate suplimentară pentru călătoriile pe distanțe lungi.

8. Studioul MA-DE – o versiune complet electrică a Fiat 126

Studioul de design MA-DE a adus modelul clasic 126 al Fiat – dezvăluit pentru prima dată în 1972 – în secolul 21, cu un concept complet electric.

Supranumită “Fiat 126 vision”, această reinterpretare păstrează forma inconfundabilă a mașinii originale, dar îi oferă o actualizare lină și rotunjită.

masini 2020 - fiat 126

De exemplu, contururile recunoscute rămân în timp ce alte elemente stilistice inconfundabile, cum ar fi conicitatea acoperișului din spate și farurile pătrate, au fost întărite datorită liniei accentuate a taliei care înconjoară întregul vehicul.

9. Samir Sadikhov reimaginează Tesla Cybertruck ca un hibrid minivan

Designerul auto Samir Sadikhov a reimaginat Tesla Cybertruck ca un minivan inspirat de Curt Brubaker – un celebru designer de mașini a cărui muncă a influențat direct această Tesla recent dezvăluită.

Supranumită Brubaker Box, conceptul rotunjește marginile ușor ascuțite, unghiulare, cu pliuri reduse ale esteticii Cybertruck-ului, în favoarea unora mai soft.

masini 2020 - cybertruck

Imaginile randate prezintă o configurație de minivan în formă de cuboid cu capacitate suplimentară adăugată în spatele vehiculului, care este accesibilă printr-o singură ușă glisantă.

Designerii rămân fideli finisajului metalic al originalului, dar adaugă bare de protecție din lemn în față și în spate.

10. Conceptul Karma SC2 este un hypercar complet electric de 1100 CP

Karma SC2 semnalează viitorul limbaj de design și ofertele tehnologice ale mărcii.

,masini 2020 - karma

Conceptul de vehicul electric cu baterie completă oferă o putere impresionantă de 1.100 CP și rulează de la 0 la 97 km / h în mai puțin de 1,9 secunde.

Atât partea din față, cât și cea din spate au fost montate cu motoare electrice duble care furnizează o putere maximă de 800 kW, cu un cuplu al roții de 14.000 Nm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: