Top 10 telefoane 2020: care sunt cele mai rapide smartphone-uri ale momentului

Top 10 telefoane 2020: care sunt cele mai rapide smartphone-uri ale momentului

În cazul în care te gândești la achiziția unui nou smartphone, are trebui să ai în vedere acest clasament al celor mai rapide telefoane din 2020.

Realizatorii benchmark-ului AnTuTu și-au făcut un obicei din publicarea lunară a unui top 10 cu cele mai rapide telefoane. În practică, este vorba de două clasamente cu terminale de top și mainstream clasificate în mod exclusiv pe bază de performanță brută. Locul în top este dat de viteza de lucru a combinației dintre un procesor de top, o cantitate generoasă de memorie RAM și un soluție de stocare rapidă.

Clasamentul de mai jos vizează situația din luna ianuarie 2020 și, deși nu se văd diferențe semnificative față de decembrie 2019, acest detaliu nu face topul cu nimic mai irelevant. Primele trei locuri din top 10 în prima lună din 2020 sunt ocupate de creații Vivo, un brand nu foarte popular în această parte a planeteli.

top 10 smartphone

Pe locurile patru și cinci în top sunt clasate cele mai noi versiuni de terminale OnePlus, 7T și 7T Pro. Pe poziția a șasea vedem cea mai recentă ediție a smartphone-ului de gaming de la ASUS, ROG Phone II.

În contextul în care majoritatea terminalelor din top utilizează același procesor la interior, un Snapdragon 855+ de la Qualcomm, diferențele de rezultate în benchmark sunt date de un spațiu de stocare mai rapid, UFS 3.00 și F2FS, cât și de numeroase optimizări software și hardware. Ca referință, gadgeturile VIVIO IQOO de pe primele două locuri ascund în carcasă sisteme de răcire foarte performante, cu lichid, iar acest detaliu se reflectă în scor.

Pe zona de mainstream, cel mai bine se comportă Oppo Reno3 5G și Vivo X30 Pro 5G. Ca un detaliu interesant, SoC-ul MediaTek Dimensity 1000L face o treabă surprinzător de bună comparativ cu Exynos 980 de la Samsung și Snapdragon 765G de la Qualcomm. Creatorii testului au ținut să menționeze că acest clasamentului nu are în vedere performanță foto/video și nici particularități de design.

top 10 telefoane mobile 2020

Citește și: