Top 10 cele mai bune filme de război pe care trebuie să le vezi

Top 10 cele mai bune filme de război pe care trebuie să le vezi

Evenimentele petrecute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial sunt cu adevărat demne de film. Și multe filme s-au făcut pentru a documenta anumite momente ale îngrozitoarelor lupte.

Marile minți ale cinematografiei au început să lucreze din greu la documentare chiar în timp ce războiul avea loc. Astfel, s-a născut o multitudine de filme cu tematica celui de-Al Doilea Război Mondial, de la filme pline de acțiune, la comedii romantice sau ficțiuni bazate în linii mari pe imaginea generală a războiului.

De aceea, am făcut o listă a celor mai bune filme bazate pe acțiunea din cel de-Al Doilea Război Mondial, iar fiecare are propria poveste de urmărit.

Ce-i mai bun cu filme de război din ultimii 30 de ani

Lista lui Schindler (1993)

Filmul îl prezintă pe Oskar Schindler, un industriaș din Polonia ocupată de germani. Schindler devine din ce în ce mai preocupat de soarta angajaților săi de origine evreiască în timp ce este martor la marile persecuții ale acestora și încearcă să-i salveze.

Jojo Rabbit (2019)

O comedie de război în care firul poveștii se desfășoară pe măsură ce un copil din armata lui Hitler află că mama lui ascunde un mare secret. În casa lor, se afla o tânără de origine evreiască.

Dunkirk (2017)

Christopher Nolan a regizat acest puternic film ce înfățișează greutățile suportate de soldații englezi, francezi și belgieni atunci când aceștia sunt înconjurați de armata germană.

Inglourious Basterds (2009)

Filmul lui Quentin Tarantino îi pune în acțiune pe Brad Pitt, Mélanie Laurent și Christoph Waltz în ceea ce pare a fi o coincidență bine potrivită de planuri. Un grup de soldați evrei americani și un proprietar de teatru se aliază în asasinarea liderilor naziști.

Saving Private Ryan (1998)

Matt Damon și Tom Hanks sunt unii dintre soldații americani care încearcă să-și salveze unul dintre colegii parașutiști care a aterizat dincolo de linia inamicilor, după ofensiva Normandiei.

Valkyrie (2008)

Această dramă istorică este o dramatizare a evenimentelor de pe 20 iulie 1944, când ofițeri din armata Statelor Unite pun la cale asasinarea liderului nazist.

Midway (2019)

Roland Emmerich regizează drama bătăliei de la Midway, relatată de liderii și marinarii care au fost prezenți în luptă.

Darkest Hour (2017)

Winston Churchill (Gary Oldman) este pus în situația tensionată de a alege soarta războiului când, în mai 1940, trebuie să decidă dacă trebuie să negocieze cu Hitler sau dacă trebuie să lupte în continuare către ceva ce ar putea însemna sfârșitul Imperiului britanic.

Fury (2014)

Brad Pitt și Shia LaBeouf sun în prim-planul acțiunii care vizualizează bătăliile pe teritoriile germane din aprilie 1945.

The imitation Game (2014)

Benedict Cumberbatch îl întruchipează pe geniul Alan Turing în cea mai importantă misiune secretă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial: spargerea codului mășinăriei germane Enigma.

Citește și:
Etichete: