Tocmai s-a aflat ce face Lidl în România: toți clienții ar trebui să afle urgent

Tocmai s-a aflat ce face Lidl în România: toți clienții ar trebui să afle urgent

Lidl are cele mai sustenabile clădiri din România, cu un magazin, sediul central şi un depozit cu cele mai mari punctaje BREEAM din țară.

Lidl Romania a primit în acest an certificarea BREEAM pentru alte două clădiri din portofoliul său, după ce în 2019 magazinului din cartierul bucureștean Aviației i-a fost acordat cel mai înalt calificativ – Outstanding.

Astfel, sediul central Lidl, din București, a primit certificarea BREEAM Outstanding, cu un scor de 95,8%, iar centrul logistic din Lugoj a primit certificarea BREEAM Excellent, cu un punctaj de 78,5%. Toate cele 3 clădiri certificate din portofoliul Lidl sunt cele mai sustenabile din România, la categoriile din care fac parte, conform standardelor BREEAM International New Construction, potrivit economica.net.

“Suntem mândri că în decursul unui an avem deja trei clădiri care au obținut această distincție și, mai mult decât atât, că toate trei sunt cele mai sustenabile din România la categoriile lor. Certificările atestă demersurile noastre continue de a realiza construcții care au un impact redus asupra mediului, dar care oferă totodată facilități moderne angajaților. Pentru noi, BREEAM reprezintă un etalon în domeniul sustenabilității, care ne încurajează să investim în continuare în clădiri sustenabile, în linie cu cele mai înalte standarde în domeniul construcției”, a declarat Frank Wagner, CEO al Lidl România.

Topul trei este ocupat de Lidl

Sediul central Lidl România, inaugurat în ianuarie 2018, a fost construit pentru a îndeplini cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM încă de la faza de proiectare. Clădirea a fost construită în parteneriat cu Skanska.

Anul acesta, cu un scor de 95,8%, proiectul a obținut cel mai înalt nivel de certificare și anume, BREEAM – Outstanding, ceea ce îl clasează pe locul 1 în România la categoria Office, dar și pe locul 3 la nivel mondial la toate categoriile de clădiri în topul construcțiilor certificate conform schemei BREEAM International New Construction.

Lugoj găzduiește cel mai sustenabil depozit

Centrul logistic Lidl din Lugoj, inaugurat în 2016, a fost realizat în parteneriat cu compania românească Bog’Art și, la fel ca sediul central Lidl, a fost conceput pentru a îndeplini cerințele sistemului BREEAM încă de la faza de proiectare.

În urma evaluării de anul acesta, centrul logistic din Lugoj a obținut punctajul 78,5% primind astfel, certificarea BREEAM Excellent. La ora actuală, acesta este singurul depozit al unui retailer alimentar din România certificat conform sistemului de evaluare britanic.

Mai mult, depozitul Lidl din Lugoj a obținut cel mai mare scor din țara noastră la categoria clădirilor logistice și halelor.

Clădirea se diferențiază prin folosirea în construcția ei a numeroase materiale certificate, reciclate și reciclabile, dar și prin includerea unor dotări și facilități care urmăresc optimizarea consumului de resurse, notează Green Report.

De altfel, clădirea a obținut peste 90 de puncte la două dintre criteriile evaluate: gradul de eficiență energetică și la cel de reducere a poluării.

Sistemul de încălzire a clădirii a fost proiectat astfel încât să reducă cu 50% consumul, prin reutilizarea căldurii recuperate de la instalația frigorifică. De asemenea, depozitul a obținut performanțe la managementul responsabil al apei și gestionarea responsabilă a deșeurilor folosite în construcția și ulterior funcționarea depozitului.

Pe lângă materialele folosite în timpul realizării depozitului, în procesul de construcție au fost implementate proceduri de protecție a mediului care au redus cantitatea de deșeuri generate pe șantier cu 75%.

Magazinul Lidl din București, de pe Strada Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu din zona Aviației, a obținut anul trecut certificarea BREEAM Outstanding cu un scor de 99,1%.

Clădirea se clasează pe primul loc în lume și este în același timp magazinul cu cel mai mare  punctaj obținut la nivel mondial și primul din România care obține acest nivel de certificare.

BREEAM este principala metodă mondială de evaluare a sustenabilității pentru proiectele de masterplanning, infrastructură și clădiri. Recunoaște și reflectă valoarea activelor cu performanțe superioare pe parcursul ciclului de viață al mediului construit, de la construcții noi până la cele utilizate și renovate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: