Tesla trage cu dinții de business: ce s-a întâmplat cu prețul mașinilor electrice

Tesla trage cu dinții de business: ce s-a întâmplat cu prețul mașinilor electrice

Industria auto e greu încercată în această perioadă și nici Tesla nu face excepție. Elon Musk face orice pentru a supraviețui și trage cu dinții de afacerea sa.

Tesla e constructorul auto despre care se spune că a dat tonul și a desenat viitorul. Produce mașini electrice de ani de zile, Elon Musk e văzut drept un vizionar și succesul a apărut în cele din urmă. Și nu numai în materie de venituri, ci și în setarea direcției. Mulți producători și-au dat seama că electricele reprezintă viitorul.

Și au început să producă asemenea modele.

Numai că pandemia de coronavirus a dat planurile tuturor peste cap. Și fiecare încearcă să-și salveze cum poate business-ul. Tesla, spre exemplu, a tăiat din prețuri, în speranța că va mai vinde ceva în următoarea perioadă.

Tesla taie din prețuri pentru se menține pe linia de plutire

Tesla a decis să taie din prețuri în America de Nord, din cauza cererii scăzute și a crizei generate de coronavirus. De asemenea, serviciul său Supercharger nu va mai fi gratuit pentru clienți în cazul modelelor sedan Model S și modelul SUV Model X.

Spre exemplu, Model S costa undeva la 79.900 de dolari. Acum se vinde cu 74.990 de dolari. De asemenea, SUV-ul Model X costă acum 79.900 de dolari – preț scăzut de la 84.990 de dolari. Și Model 3 e cu 2.000 de dolari mai ieftin – la 37.990 de dolari. Compania lui Elon Musk susține că va tăia prețurile și-n China, dar acolo scăderea va fi undeva la 4%.

Criza începe să se resimtă puternic și producătorii auto n-au de ales. La fel ca Tesla, care a decis să taie prețurile modelelor cu șase procente, și alți producători încearcă tot felul de strategii. General Motors, Ford și Fyat Chrisler oferă acum rate de leasing cu 0% dobândă pentru noile achiziții.

Multe planuri făcute pentru anul acesta au fost anulate sau amânate, în condițiile în care nici show-urile auto nu s-au mai ținut. Lansările de modele noi, dacă au existat, au fost făcute online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: