Tesla, pe ultima poziție în clasamentul calității: cât de rușinoasă este înfrângerea

Tesla, pe ultima poziție în clasamentul calității: cât de rușinoasă este înfrângerea

Mulți dintre noi visează la Tesla ca fiind cele mai avansate mașini din punctul de vedere al tehnologiei din interior. Din păcate, un nou clasament atrage atenția asupra problemelor pe partea calității construcției.

JD Power Initial Quality Study este o organizație americană care realizează anual studii în industria auto, pornind de la nivelul de satisfacție al clienților. În 2020, pentru prima oară de la intrarea în activitate, compania Tesla a fost inclusă în cel mai recent clasament. În mod surprinzător, compania lui Elon Musk a ocupat ultima poziție în topul JD Power din 32 de branduri.

Punctual, utilizatorii de Tesla au înregistrat 250 de probleme la 100 de autovehicule electrice al brandului. Ocupantele primelor poziții din clasament, Dodge și Kia au avut 136 de probleme. Aceasta din urmă este departe de a fi o valoare neglijabilă, dar este semnificativ mai mică decât a Tesla.

Ca referință, Tesla a făcut eforturi majore în ultimul deceniu pentru a nu face parte din studiile JD Power. Nici de această dată nu a participat oficial la studiu, pentru că nu permite posesorilor din 15 state să răspundă la chestionare pe marginea experienței lor cu mașinile producătorului. Din nefericire pentru Elon Musk, JD Power a reușit să colecteze date de la aproximativ 1250 de posesori de Tesla din mai multe state din SUA.

Este însă importat de reținut că toate problemele înregistrate de utilizatorii de Tesla nu țin de funcționalitatea mașinii sau de partea tehnică. În schimb, vizează detalii rușinoase de calitatea construcției. Având în vedere cât costă o Tesla, nu empatizezi neapărat cu găuri în caroserie, cu discrepanțe în stratul de vopsea sau cu diverse scârțâieli, iar acestea au fost sesizate de majoritatea posesorilor.

Deși problemele celoralți producători au fost mai puține, multe din ele au fost un pic mai supărătoare sau grave. Dificultăți în interacțiunea cu sistemul de infotainment, probleme la touchscreen, dificultăți în împerecherea telefonului cu mașina sau erori în sistemul de navigație incorporat. Mașinile Tesla au mai multe probleme, dar sunt mici șanse să afecteze funcționalitatea autoturismului, comparativ cu companiile ocupante ale primelor poziții din top.

Citește și: