Tesla începe să „scârțâie”: ce decizii de criză a luat producătorul american

Tesla începe să scârțâie: ce decizii de criză a luat producătorul american

Tesla începe să resimtă din plin efectele negative ale pandemiei de coronavirus. Producătorul american a luat mai multe măsuri dure care-i vizează pe toți angajații.

Tesla a tras pe dreapta odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus. Și-a suspendat producția, așa cum au făcut și alți mari producători, și caută soluții pentru a supraviețui pe timp de criză. Iar unele dintre ele au fost găsite și-i vizează pe toți angajații.

Vor urma concedieri, iar cine rămâne va primi salarii mai mici, a anunțat producătorul american.

Concedieri și reduceri de personal la Tesla

Tesla a anunțat că va reduce salariile temporar și va renunța și la salariații care nu-s esențiali în această perioadă. Într-un e-mail trimis angajaţilor de către şeful companiei de resurse umane din America de Nord şi consilier intern, Valerie Workman, care a fost publicat de CNBC, Tesla le-a spus angajaţilor că unele locuri de muncă vor fi afectate.

„În timp ce continuăm să menţinem doar operaţiunile critice minime în funcţiune, ne aşteptăm să reluăm producţia normală la facilităţile noastre din SUA pe 4 mai, cu excepţia oricăror schimbări semnificative”, se arată în mail-ul primit de angajați.

Primele măsuri de acest fel, care au rolul de a reduce din costuri, vor fi puse în practică începând cu 13 aprilie. Și nici șefii companiei nu scapă de aceste măsuri dure.

„Pentru angajaţii din SUA, aceste reduceri sunt de 30% pentru vicepreşedinţi, de 20% pentru directori şi de 10% pentru toţi ceilalţi. Şi pentru angajaţii din afara SUA vor exista şi reduceri asemănătoare, care vor fi comunicate de echipa de conducere locală în conformitate cu legile locale şi consiliile de muncă”, arată Tesla.

Pentru a mai avea venituri în această perioadă, Tesla a trecut și la producția de ventilatoare, cele care-s vitale în această perioadă pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19.  Tesla a publicat un video în care prezintă prototipul primului ventilator. E construit din piese auto, ceea ce ar ajuta și cu cererea de componente, care-i la cel mai ridicat nivel acum.

În videoul de mai sus e prezentat ventilatorul și sunt explicații despre componentele folosite, dar și cum funcționează. De exemplu, pe post de monitor este folosit ecranul utilizat, de regulă, pe mașinile Tesla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: