Tesla, decizie-surpriză: de ce a decis să oprească producția acestor modele și ce se întâmplă cu angajații

Tesla, decizie-surpriză: de ce a decis să oprească producția acestor modele și ce se întâmplă cu angajații

Tesla a decis să suspende producția a două dintre modelele sale, iar decizia lui Elon Musk e cel puțin surprinzătoare. La prima vedere.

Tesla a decis să pună pe pauză producția a două dintre modelele sale. E vorba de Model S și Model X, iar compania a gândit, în acest context, și măsuri pentru angajați. E vorba de o perioadă de 18 de zile, timp în care nu se va mai lucra deloc la liniile de producție

Măsura întră în vigoare pe 24 decembrie, arată CNBC, care menționează că informația apare într-un mesaj trimis în interiorul companei.

Nu e clar deocamdată de ce a luat Tesla această decizie, dar se pare că s-au găsit niște soluții compensatorii pentru angajații care, practic, vor fi trași pe dreapta aproape trei săptămâni.

Tesla suspendă producția la Model S și Model X

Potrivit presei americane, muncitorii care lucrează la aceste linii de producție vor primi echivalentul salariului pentru o săptămâna de muncă (deși producția e oprită 18 zile), unii vor primi și banii pentru zilele nelucrătoare, în timp ce alții vor fi mutați la alte secții.

Mai mult, cei care se vor oferi voluntari vor putea ajuta la livrarea mașinilor către clienții care au făcut comenzi.

Cum spuneam, decizia pare surprinzătoare doar la prima vedere. Specialiștii din industrie aduc aminte, însă, de cererea constructorului adresată statului California încă din 2015. Atunci, Elon Musk a cerut scutiri de taxe pentru cele 195.000 de autoturisme Model S și Model X care urmau să fie livrate până în 2021. La acea vreme, promitea și extinderea capacității de producție, astfel încât să producă peste 100.000 de modele pe an, adică o creștere de la cele aproximativ 77.000 pe care le avea în plan.

Între timp, însă, lucrurile s-au complicat puțin. În al treilea trimestru al acestui an, Tesla a produs 145.000 de vehicule și a livrat 139.000 dintre acestea. Numai că din modelele S și X a produs undeva sub 17.000 și a livrat puțin peste 15.000.

De menționat și că Musk a anunțat deja că următoarea fabrică Tesla se va construi în Austin, Texas și a amenințat că și-ar putea muta toată producția acolo. Vrea să economisească milioane din plata taxelor, inclusiv prin mutarea reședinței sale acolo. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: