Telekom tocmai a făcut anunțul: rămâi fără bani dacă faci asta. Atenție, români!

Telekom tocmai a făcut anunțul: rămâi fără bani dacă faci asta. Atenție, români!

Frecvent, în mediul online, se desfășoară campanii de fraudă prin care utilizatorii sunt informați că pot câștiga premii, constând în telefoane de ultimă generație, de la partenerii Telekom sau de la alte companii renumite din România, în schimbul completării unui chestionar online.

Telekom atrage atenția asupra fraudelor din mediul online

Fraudele pot avea loc prin mesaje scrise, apeluri telefonice, e-mail sau alte site-uri care imită Telekom România, cu intenția de a induce în eroare. De cele mai multe ori, acestea sunt ascunse sub diverse programe de recompensare a clienților, în care aceștia sunt invitați să furnizeze informații personale sau date de identificare, precum nume, prenume, CNP, adresa locuinței, parole, cod abonat, informații privind carduri bancare (număr card, cod CVC, PIN) etc.

Compania de telecomunicații a anunțat oficial că nu organizează astfel de campanii și atenționează clienții să nu dea curs mesajelor prin care sunt rugați să apeleze numere de telefon sau să acceseze link-uri indicate pentru revendicarea premiilor, fără a verifica autenticitatea campaniilor sau concursurilor online, prin mesageria privată Facebook Telekom Romania sau la numărul de telefon 1234.

Toate campaniile cu premii organizate de compania de telecomunicații se desfășoară doar pe paginile oficiale de comunicare ale companiei și nu sunt condiționate de efectuarea de plăți sau de comunicarea de informații personale.

Telekom și Orange au bătut palma pentru operațiunile fixe

Un alt anunț important pe care Telekom l-a făcut recent este că a bătut palma cu Orange pentru operațiunile fixe.

Consiliul Concurenței e instituția care veghează ca piața să se comporte în limitele legale, să nu existe înțelegeri de tip cartel ș.a.m.d. Acum, se pronunță în legătură cu tranzacția pe care s-au înțeles Telekom România și Orange privind operațiunile fixe.

Telekom și Orange au bătut palma recent pentru ca operatorul francez să preia operațiunile fixe din România. După lungi discuții, aprobări și negocieri inclusiv cu statul român, înțelegerea pare că s-a parafat. Acum, Consiliul Concurenței vine cu propriile observații.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, se arată îngrijorat de o posibilă concentrare din piața telecom. El spune, între altele, că vânzarea activelor fixe ale Telekom către Orange.

Citește și: