Telefonul tău poate fi blocat dacă nu faci asta. Ce a decis Google acum

Telefonul tău poate fi blocat dacă nu faci asta. Ce a decis Google acum

Google vrea să intervină și ele-a pus gând rău celor care nu-și mai plătesc ratele după achiziția unui telefon. Vrea să se transforme într-un gardian al băncilor și al comercianților.

Atunci când îți cumperi un telefon în rate, obligațiile tale se îndreaptă către bancă. Instituția bancară e cea care te trage la rost dacă nu plătești la timp sau dacă decizi să nu mai plăteștei deloc. Comerciantul îți poate bloca abonamentul, să zicem, dacă telefonul vine la pachet cu așa ceva. Dar telefonul îl poți utiliza.

Ei bine, Google vrea să intervină și să evite astfel de situații. Dacă nu-ți mai plătești ratele, atunci compania americană ar putea bloca complet telefonul la cererea instituției care ți-a acordat creditul. O aplicație disponibilă în Play Store dă de înțeles cam ce vrea să facă Google pe viitor.

Google ar vrea să blocheze telefonul cumpărat în rate dacă nu mai plătești

Aplicația “Device Lock Controller” e de ceva vreme în Play Store, dar atenția a fost captată după câteva update-uri făcute recent. E o soluție prin care vânzătorii de credite au posibilitatea să blocheze telefonul, dar rămân câteva necunoscute.

Se știe până acum că blocarea se poate face în trei pași, potrivit 9t05googcle.com:

  1. în a patra zi de neplată, telefonul e blocat, iar utilizarea lui e limitată
  2. în a șaptea zi, dacă utilizatorul nu-și plătește ratele, nu mai poate da telefoane și sms-uri
  3. dacă trec 30 de zile și tot nu și-a plătit ratele, atunci nu mai poți lua credite de acest fel și ești raportat la instituțiile abilitate

Nu e clar deocamdată dacă Google va oferi această aplicație preinstalată sau clienții care-și cumpără telefoane în rate vor fi obligați să o instaleze ca parte din contract. Deocamdată, în România nu au existat astfel de cerințe. Dar acea aplicație a fost creată cu un scop și e posibil să te confrunți cu așa ceva pe viitor, dacă vrei un telefon în rate.

Așa că ar fi bine să știi de pe acum despre ce e vorba.

Citește și: