Telefonul cu timp de încărcare record: de la zero la 100% în 20 de minute

Telefonul cu timp de încărcare record: de la zero la 100% în 20 de minute

Pe cât de lent avansează tehnologia bateriilor, pe atât de agresivi sunt producătorii când vine vorba de timpi rapizi de încărcare. Vestea cea mai mare e că, pentru 2021, ar fi pregătit telefonul care-i gata în mai puțin de jumătate de oră.

Pentru 2021, Oppo promite SuperVooc 3.0. Dincolo de nume, e vorba de tehnologia de încărcare a telefoanelor la 80 de wați, conform Notebookcheck. Ca să ai cu ce compara, unii producători sunt la circa 25 de wați, Oppo are 65 de wați, iar pentru 2021 ar însemna că telefonul poate fi încărcat în mai puțin de jumătate de oră.

Până la anunțul oficial al producătorului, Xiaomi s-a lăudat cu telefonul care poate fi încărcat la 100 de wați. Deocamdată, n-a lansat un încărcător de tipul acesta sau un dispozitiv care poate face asta.

Spre comparație, Oppo Find X2 Pro se încarcă în circa 35 de minute la 65 de wați. Astfel, în 2021, te poți aștepta la o încărcare în circa 20 de minute pentru o baterie de aproximativ 4.000 mAh.

De ce e și-o veste bună, dar și una extrem de proastă

Orice timp de încărcare mai redus e, în primă fază, o veste bună. Atât timp cât bateria nu se deteriorează foarte repede sau cât telefonul nu se încălzește prea mult.

O soluție temporară ar putea fi ca înlocuirea bateriei să poată fi făcută mult mai ușor, eventual la service-uri aprobate de producător sau chiar producătorul să vândă baterii potrivite. În cazul telefoanelor de top vorbim, de regulă, de-o durată de folosire de circa doi ani. Sigur, unele sunt folosite și mai mult, altele mai puțin, dar un telefon care poate fi încărcat atât de repede trebuie să poată fi folosit mai mult decât șase luni.

Deocamdată, pentru 2020, cel mai probabil vom vedea doar telefoane care pot fi încărcate la 20, 50 sau 65 de wați. Apple, dintre toți producătorii, e cel mai în spate la acest capitol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: