Chinezii au cea mai tare tehnologie: încarcă telefonul în 13 minute

Chinezii au cea mai tare tehnologie: încarcă telefonul în 13 minute

Tot mai multe telefoane se încarcă din ce în ce mai repede (mai puțin iPhone). Totuși, un producător chinez spune că-ți încarcă telefonul în doar 13 minute.

Huawei, dar și alți producători de telefoane au tehnologia de super-charging prin care-ți încarcă telefonul în proporție de 70-80% în doar 30 de minute. Vivo, un alt producător de telefoane din China, îți propune un timp de încărcare de doar 13 minute de la 0 la 100%.

Compania a demonstrat asta în cadrul Mobile World Congress din Shanghai, iar acest lucru se datorează faptului că bateria de 4000 mAh a Vivo suportă o încărcare de până la 120 wați. Recordul anterior aparținea Xioami, ce reușise să încarce un telefon la 100 de wați în 17 minute.

Cum să încarci o baterie de 4000 mAh în doar 13 minute

Vivo a reușit această performanță prin intermediul unei tehnologii numite Super FlashCharge 120W și a utilizat un cablu special USB-C. Compania a testat această metodă de încărcare pe o baterie de 4000 mAh într-un laborator și a obținut o încărcare de la 0 la 50% în cinci minute, iar restul încărcării, până la 100%, a mai durat alte opt minute.

În acest moment, Huawei P30 Pro, Mate 20 Pro sau OnePlus 7 Pro sunt printre telefoanele care se încarcă cel mai repede, la 40 de wați, respectiv 30 de wați.  Totuși, dacă dorești telefonul cu cea mai rapidă încărcare din lume atunci trebuie să-ți cumperi Oppo RX17 Pro. Bateria de 3700 mAh a acestuia se încarcă la 50 de wați, iar asta se traduce într-o încărcare de la 0 la 40% în doar 10 minute. Telefonul costă în jur de 600 de euro.

Xiaomi a anunțat că tehnologia sa va apărea curând și pe telefoanele comerciale, dar Vivo nu a menționat când ai putea să cumperi smartphone-uri ce s-ar putea încărca la 120 de wați. Asta în timp ce iPhone Xs al Apple se încarcă doar la 15 wați (cu încărcătorul din cutie). Poate prin iPhone 11, Apple vine și ea în prezent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Next Web