21 oct. 2020 | 15:40

Tehnologia care se poate dovedi cea mai importantă armă în lupta cu incendiile

ACTUALITATE
Tehnologia care se poate dovedi cea mai importantă armă în lupta cu incendiile

Pompierii de pe coasta de vest aruncă mingi de foc speciale de la drone pentru a ține sub control un sezon neobișnuit de sever. Aceasta este cea mai nouă tehnologie pentru a stopa incendiile.

Mingiile de foc, de mărimea celor de ping-pong, numite „ouă de dragon”, explodează când lovesc pământul și declanșează mici focuri. Deși acest lucru poate părea contraintuitiv, obiectivul este eliminarea oricăror surse posibile de combustibil pentru incendii mai mari care se răspândesc în apropiere.

„Un bonus este că poți să faci operațiuni pe timp de noapte și să lucrezi în condiții de fum, pentru că dacă o dronă se prăbușește, nimeni nu moare”, a declarat pentru revistă Simon Weibel, un pompier care lucrează pentru o companie numită Drone Amplified.

O singură dronă poate elibera aproximativ 450 de dispozitive incendiare în câteva minute, potrivit National Geographic, iar aproximativ 30 de piloți zboară în jurul a două duzini de drone în statele occidentale în acest sezon, care este de două ori mai mare decât anul trecut.

Incendiile din acest an sunt mult mai mari și mai greu de controlat decât în ​​anii precedenți, cererea pentru drone crescând. „În acest an vom obține o creștere semnificativă a cererilor”, a declarat Joe Suarez, specialist în drone în cadrul Serviciului Parcului Național. „Nu avem piloți sau avioane care să satisfacă nevoile acum”.

În afară de drone, pompierii au apelat, de asemenea, la utilizarea camerelor cu imagini termice cu penetrare a fumului, pentru a urmări mișcarea incendiilor și la purtarea de haine rezistente la flacără, de înaltă tehnologie.

Întrucât incendiile fără precedent devastează California și o mare parte din vest, pompierii au luat măsuri inovatoare pentru a încerca să țină pasul cu flăcările. O serie de tehnologii noi, dar și existente au fost aduse în luptă – inclusiv drone care aruncă mingi de foc și avioane de pasageri refăcute – pentru a îmbunătăți tehnicile de la sol, testate în timp.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele