Tarifele de la Digi | RCS-RDS de care trebuie să știi: ANCOM a dat undă verde

Tarifele de la Digi | RCS-RDS de care trebuie să știi: ANCOM a dat undă verde

Grupul Digi e cunoscut pentru prețul abonamentelor mici pe care le oferă în România. Dar asta nu înseamnă că nu vine cu tarife mai mari în alte zone. Iar ANCOM e de acord cu această practică. Iată în ce condiții.

Digi | RCS-RDS e compania care oferă abonamente destul de ieftine în România la cablu TV, internet sau telefonie, spre deosebire de alți operatori. Are în permanență oferte din care poți alege, dar asta vine la pachet cu alte costuri. Unele care nu-s ascunse.

Tocmai pentru că oferă tarife mici în România, grupului i se permite să suprataxe atunci când vine vorba de tarifele din roaming. ANCOM, arbitrul pieței telecom, a permis Digi, pentru al patrulea an consecutiv, să vină cu suprataxe pentru anumite servicii de roaming.

Tarifele de la Digi | RCS-RDS de care trebuie să știi – ce a decis ANCOM

Potrivit unui anunț postat pe site-ul Bursei de la București, Digi RCS&RDS a obţinut o nouă autorizaţie de la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru a continua să aplice anumite suprataxe pentru unele servicii de roaming furnizate în cadrul Spaţiului Economic European (SEE).

Decizia e valabilă pentru cel mult 12 luni.

„Dorim să informăm acţionarii şi investitorii că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare (ANCOM) a autorizat RCS&RDS, filiala societăţii în România, să continue să aplice anumite suprataxe pentru unele dintre serviciile de roaming furnizate propriilor clienţi aflaţi în interiorul Spaţiului Economic European (SEE), drept urmare şi în interiorul Uniunii Europene”, arată compania.

Este al patrulea an consecutiv când operatorul aplică aceste suprataxe, aprobarea iniţială fiind acordată RCS&RDS de către ANCOM în anul 2017.

”Prin decizia primită în data de 29 iunie 2020, pentru a-i permite să continue să acopere costurile de furnizare a serviciilor de roaming şi să menţină tarifele pentru serviciile oferite în România, în conformitate cu reglementările europene privind roaming-ul, ANCOM a aprobat cererea RCS&RDS de a aplica propriilor clienţi anumite suprataxe, în plus faţă de tarifele naţionale, pentru serviciilede roaming în SEE, fără a se depăşi valorile de mai jos: 0,0154 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile efectuate de clienţi, 0,0079 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile primite de clienţi (valoare care va putea să varieze în funcţie de modificările ce vor fi aduse prin legislaţia europeană), 1,41 euro/GB (0,00141 euro/MB), fără TVA”, informează compania.

Cum spuneam, autorizarea primită de la ANCOM este valabilă timp de cel mult 12 luni începând cu 1 iulie 2020.

Toate informațiile legate de tarifele de roaming ale grupului Digi sunt de găsit AICI. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: