SUV-ul electric Skoda Enyaq iV este cea mai scumpă mașină a companiei: îți schimbă părerea despre Skoda

SUV-ul electric Skoda Enyaq iV este cea mai scumpă mașină a companiei: îți schimbă părerea despre Skoda

Skoda a dezvăluit una dintre cele mai impresionante mașini ale sale din ultimul deceniu. Deși mulți o vor ține minte ca fiind cea mai scumpă din portofoliu, include câteva atuuri impresionante în spatele denumiri Skoda Enyaq iV.

Trendul mașinilor electrice pare de neoprit în 2020. După câteva modele impresionante dezvăluite de Volkswagen, a sosit rândul celor de la Skoda să-ți taie respirația cu versiunea lor de SUV 100% electric, primul din portofoliu.

Skoda Enyaq iV nu are cel mai prietenos nume, dar acest detaliu contează mai puțin. În schimb, se încadrează în 4,6 metri lungime și are un portbagaj de 585 litri și va fi produs la uzina Mlada Boleslav din Cehia. Prețul de achiziție va fi de 43.000 de euro, fără niciun fel de subvenții de la stat. În ceea ce privește autonomia, cea mai importantă particularitate, în funcție de bugetul alocat, aceasta variază între 340 și 510 km.

SUV-ul electric este primul construit pe platforma modulară electrică MEB a grupului Volkswagen, din care face parte și Skoda. În 2021, autoturismul va fi oferit și într-o variantă RS, dar aceea va avea un preț de achiziție un pic mai mare și tracțiune integrală. În plus, viteza maximă va fi atunci de 180km/h, iar accelerația de la 0 la 100km/h va avea nevoie de doar 6,2 secunde. Modelul actual de Enyaq iV este limitat la 160km/h.

video skoda ENYAQ iV suv electric

În prima etapă de disponibilitate, Skoda Enyaq iV va fi disponibil în trei variante de baterie și cinci variante de putere. Acestea din urmă se încadrează între 109 și 225kW. Va exista o versiune Entry, Enyaq iV 50, cu baterie de 55 kWh și autonomie promisă de 340 km, în timp ce varianta Enyaq iV 60 va avea baterie de 62 kWh și autonomie de 390 km. Versiunea cea mai scumpă, Enyaq iV 80, va avea baterie de 82 kWh și autonomie de 510 km în ciclul WLTP.

Partea de interacțiune cu mașina se va realiza prin intermediul unui panou sensibil la atingere cu diagonala de 13 inci. Dacă nu vrei să pui mâna pe el, ai posibilitatea comenzilor vocale pentru a interacționa cu asistentul vocal Laura. Un al doilea display de 5,3 inci integrat deasupra volanului îți va oferi o privire de ansamblu asupra celor mai importante informații.

Citește și: