Volkswagen are un SUV decapotabil la care doar ai visat: de ce e special T-Roc Cabriolet

Volkswagen are un SUV decapotabil la care doar ai visat: de ce e special T-Roc Cabriolet

Producătorii din industria auto continuă să lanseze modele noi din spectrul SUV-urilor. Cel mai recent model care face valuri în piață este Volkswagen T-Roc Cabriolet.

Micuțul din imaginile alăturate este una dintre puținele mașini complet noi anunțate de Volkswagen în ultima perioadă. T-Roc Cabriolet este tentativa nemților de a lua fața celor de la Range Rover și Nissan pe o nișă foarte bine definită. În mod real, ai crede că nu sunt mulți cei care își doresc un SUV decapotabil, dar te înșeli.

VW-T-Roc-Cabriolet-rendering-0-4251-default-large

Volkswagen T-Roc Cabriolet este un autoturism ce va fi realizat doar cu tracțiune pe față și motoare pe benzină, în două variante, 1.0 TSI și 1.5 TSI. Din start, aceste detalii te fac să te gândești la niște prețuri accesibile. Cel puțin momentan, nu există niciun plan de a lansa o versiune diesel (TDI) sau una cu tracțiune integrală (4Motion).

Piețele care sunt vizate de nemții cu acest model sunt în principal Germania, Marea Britanie și Franța. Mașina este disponibilă deja pentru comandă și în România, de unde pornește de la 24.700 de euro cu TVA inclus. În funcție de preferința personală, poți opta pentru o cutie de viteze manuală sau automată (DSG).

În trecut, au mai existat tentative de SUV-uri decapotabile, Nissan Murano CrossCabriolet din 2010 și mai recentul Range Rover Evoque Cabriolet. Ambele au ieșit din producție la scurt timp după lansare. Va fi interesant de văzut dacă rețeta propusă de Volkswagen se reflectă într-un succes.

vw-t-roc-cabriolet-2019

Întrebați de ce un SUV Volkswagen decapotabil ar avea o soartă diferită de rețetele propuse de Nissan sau Range Rover Evoque, oficialii mărcii germane au explicat că există o mare tradiție în spate în cazul Volkswagen, iar bazinul de clienți potențiali este mult mai mare. Ei n-au avansat ținte de vânzări sau vreun procent anume pe care care versiunea decapotabilă a lui T-Roc ar urma să o aibe în cadrul familiei de modele T-Roc. Modelul T-Roc Cabriolet ar putea fi singura mașină a unei familii, mulțumită spațiului său interior generos și versatilității.

Citește și:
Sursa: 0-100.ro