Volkswagen, pierderi de două miliarde de euro în fiecare săptămână

Volkswagen, pierderi de două miliarde de euro în fiecare săptămână

Volkswagen trage un semnal de alarmă. Cel mai mare producător auto al lumii aată proporțiile crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

Volkswagen, cel mai mare producător auto al lumii, trage un semnal de alarmă. Din cauza pandemiei de coronavirus, a fost nevoit să închidă mai multe fabrici, situația în care se află mai mulți constructori, inclusiv cei doi care au uzine în România – Ford și Dacia.

Volkswagen susține că are pierderi săptămânale de două miliarde de euro. Iar asta înseamnă că ar putea urma și concedieri. 

Volkswagen, pierderi uriașe din cauza coronavirus

Germanii de la Volkswagen ar putea să treacă la concedieri dacă pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Compania alocă, în fiecare săptămână, două miliarde de euro, spune directorul constructorului, Herbert Diess.

Sunt bani care merg inclusiv pe salarii, susțin reprezentanții companiei. Compania, care are pe plan global 671.000 de angajaţi, nu vinde în afara Chinei şi caută modalităţi pentru a relua producţia în altă parte, unde angajații nu sunt în pericol.

„Trebuie să regândim producţia. Disciplina pe care am avut-o în China nu o avem încă la unităţile noastre din Germania”, spune Diess.

Producția din China, spre exemplu, cea mai mare piață auto a lumii, e la jumătate față de perioada de dinaintea crizei coronavirus. Volkswagen e prezent în multe locuri, dar nu prea ajută acum. Constructorul german are 124 de fabrici în întreaga lume, din care 72 în Europa. Numai în Germania sunt 28. Grupul a suspendat luna aceasta producţia în Europa din cauza pandemiei.

„Nu înregistrăm vânzări sau venituri în afara Chinei. Volkswagen încă trebuie să acopere nivelul ridicat al costurilor fixe, de aproximativ două miliarde de euro pe săptămână”, adaugă șeful VW.

Germanii dețin, între altele, brandurile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat şi Skoda și și-a păstrat, anul acesta, poziția de lider în clasamentul constructorilor auto: a vândut nu mai puțin de 10,96 milioane de vehicule.

Citește și: