Surpriza totală pentru cei cu mașini pe motorină și benzină. S-a întâmplat acum și totul a pornit de la americani și chinezi

Surpriza totală pentru cei cu mașini pe motorină și benzină. S-a întâmplat acum și totul a pornit de la americani și chinezi

În ultimele trei luni, prețul la benzină și motorină a scăzut drastic. Ceea ce e o veste bună pentru șoferi. Dar acum urmează o altă schimbare. S-a aflat deja cum se modifică prețul petrolului.

China încearcă de câțiva ani să obțină mai multă putere asupra Hong Kong. Ultima dată au fost proteste masive, în stradă. Dar acum, pe fondul pandemiei, guvernul de la Beijing încearcă din nou. Decizia asta a făcut ca acțiunile europene și prețul petrolului să fie afectate.

Dolarul s-a întărit în raport cu principalele valute rivale, dar cotațiile petrolului s-au prăbușit cu 5%. Totul a pornit de la cum China are un plan de a introduce măsuri stricte de securitate în Hong Kong. Mutarea a fost criticată de SUA. Trump a spus că Washington va reacționa puternic dacă proiectul de lege va fi adoptat.

Barilul de Brent se tranzacționa la 34,29 dolari, în scădere cu 4,91%, de la 36,06 dolari joi. În același timp, prețul petrolului WTI a coborât cu 5,57%, la 32,03 dolari/baril.

Ce se întâmplă cu prețul la benzină și motorină în România

În prezent, la noi, prețul la benzină și motorină e la un nivel similar cu ce se întâmpla în urmă cu 10 ani. Scăderea a fost însă mai mică la gaz.

Pe 25 mai, cel mai mic preț la benzină e înregistrat la Bacău: 4,13 lei. Cel mai mic preț la motorină e înregistrat la Agigea: 4,12 lei pentru un litru.

Când vine vorba de orașele mari, în București costă 4,18 lei litrul de benzină, în timp ce litrul de motorină e la 4,44 lei. De cealaltă parte, la Iași, benzina e la 4,19 lei, iar motorina e la 4,39 lei. Dintre orașele mari, cel mai mic preț la benzină e în București, în timp ce cel mai mic preț la motorină e în Constanța: 4,32 lei.

Prețul GPL fluctuează între 2,47 lei (Cluj) până la 2,6 lei în Iași. Dar în București, dacă locuiești în Capitală și ai mașină pe GPL, costă 2,55 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Profit.ro
Etichete: