Surpriza momentului pentru Dacia: lovitură incredibilă în Occident. S-a aflat acum

Surpriza momentului pentru Dacia: lovitură incredibilă în Occident. S-a aflat acum

Noile modele Dacia au intrat pe principalele piețe, inclusiv România. În timp ce aici avem și Logan, în Vest au mai rămas doar Sandero și Sandero Stepway. Cea dintâi se bucura deja de-o popularitate considerabilă. Vestea momentului privește însă noua generație.

Primele teste cu noile modele Dacia le-am văzut și în România. Sunt spectaculoase prin opțiunile de siguranță și de infotainment, comparativ cu modelele precedente, iar prețul e încă accesibil în special pentru versiunile de bază.

Vestea mai bună vine însă din Germania. Publicația Der Auto Tester a testat Dacia Sandero Stepway, versiunea cu GPL. De notat că această serie de mașini e prima care n-are motoare diesel, doar benzină și benzină cu GPL.

Ce zic germanii de cea mai așteptată Dacia?

Sandero Stepway impresionează atât prin design, cât și prin aptitudini. E bună și pentru teren accidentat, dar și pentru oraș. Publicația germană notează că, odată cu noul aspect off-road mult mai modern, Stepway nu mai trebuie să se ascundă de concurenții mai scumpi.

„Noua Dacia Sandero Stepway este una dintre cele mai mari surprize plăcute de la finalul acestui an. Nu mai există un cross-over în această clasă cu un design atât de bun, sisteme moderne de asistență, consum redus, autonomie mare pe GPL și suficient spațiu la acești bani. Dacă mai adaugăm și faptul că Dacia oferă o garanție de 3 ani în limita a 100 de mii de kilometri, chiar și rapoartele negative TUV pot fi puse la îndoială.”
Der Auto Tester

Versiunea testată de germani costă circa 13.000 de euro, în echiparea Comfort. Este, totodată, recomandarea de achiziție. Această versiune vine cu un pachet de dotări care ar trebui să îndeplinească cele mai multe cerințe. Are sistemul MediaNav, Apple CarPlay și Android Auto.

Publicația caracterizează acest model drept un crossover în clasa Polo. Totuși, merită menționat că mașina e ceva mai mare decât un VW Polo. Însă e util s-o iei cu GPL, că ai un plus de autonomie și un consum mai redus.