08 mai 2020 | 16:59

Surpriză imensă pentru Dacia: Duster, vizat direct. Orban tocmai a făcut anunțul

AUTO
Surpriză imensă pentru Dacia: Duster, vizat direct. Orban tocmai a făcut anunțul

Dacia și Ford au reluat producția. Cele două companii nu se descurcă excelent când vine vorba de vânzări. Ludovic Orban, premierul României, a încercat să le dea o mână de ajutor.

Premierul Orban a vizitat fabricile Dacia și Ford de la Mioveni, respectiv Craiova pe 7 mai. Acesta a spus că și el se gândește să-și cumpere o mașină nouă. Turul fabricilor e posibil să-l fi impulsionat să aleagă un model nou.

Chiar dacă Orban a vorbit doar despre modelele disponibile acum, Dacia mai pregătește câteva mașini noi. Știm că are în plan cel puțin șapte modele. Vara acestui an ar trebui să aducă pe piață Dacia Lodgy 2 și Dacia Dokker 2. Aici vorbim însă de modele care nu sunt chiar de mass market. Spre toamnă, ne putem aștepta la Dacia Sandero 3 și Sandero 3 Stepway.

În primăvara lui 2021 ar trebui să fie lansat Logan 3 MCV. Tot în primăvara anului viitor ar fi rândul Spring, mașina electrică. În fine, în 2022 ar trebui să avem o Dacia Duster cu facelift.

Ce mașină alege Orban dintre Dacia și Ford?

În primă fază, Orban s-a rezumat doar să le transmită românilor că o mașină e o investiție. „Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Mai mult decât atât, consider că epidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu-ţi cumperi maşini, ci dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epidemiei, mai degrabă trebuie să-ţi cumperi maşini. Le recomand să-şi cumpere maşini pentru că în maşina ta eşti în siguranţă din punct de vedere epidemiologic”, a spus acesta în timpul vizitei de la Craiova.

În ceea ce privește modelul, situația e mai delicată. Premierul le-a recomandat și instituțiilor, și companiilor care activează în România să se orienteze către mașini fabricate aici.

„La mine în familie, părerile sunt împărțite. Un membru al familiei preferă o mașină Ford, celălalt preferă Dusterul. Eu prefer să nu spun ce preferințe am”, a transmis acesta. Astfel, Dacia Duster se pare că are deja un fan important în România.

Din 2019, Ford are pe piață și modelul Puma, care ar putea câștiga simpatia premierului. E o mașină hibridă, dacă o alege într-o așa configurație. Sau poate un Duster pe GPL, că merge până la 1.000 de kilometri.