20 feb. 2020 | 13:42

Surpriza Huawei pentru viitorul telefon: ce opțiune va avea P40 Pro

ACTUALITATE
Surpriza Huawei pentru viitorul telefon: ce opțiune va avea P40 Pro

Huawei P40 Pro va fi telefonul premium pregătit de companie pentru prima jumătate din 2020. Și va avea conectivitate 5G, dar asta nu-i tot.

Primul telefon 5G de la Huawei a fost Mate X. Iar acum P40 Pro va beneficia din start de așa ceva. Surpriza e însă că telefonul va avea un mod 5G dual. Asta înseamnă că vei putea avea două cartele SIM și să ai cea mai mare viteză pe ambele.

Deocamdată, în România, nu a fost fixată o dată pentru licitația 5G. Operatorii care oferă conectivitate de tipul acesta o fac pe actuala rețea 4G și în doar câteva puncte din orașe și într-un număr limitat de zone.

Ce specificații ar putea avea Huawei P40, în fiecare variantă

Telefonul ar urma să fie prezentat spre finalul lunii martie, cum a făcut compania în ultimii ani. Vorbim de cel puțin trei versiuni: Lite, P40 și P40 Pro. Se vehiculează că va fi și-o versiune Premium, eventual în ediție limitată.

Vor avea Android 10 cu interfața EMUI 10, dar fără suport Google. Asta înseamnă că nu vei avea aplicațiile Google, cum ar fi YouTube, Maps sau Gmail. Totuși, vor avea Huawei Mobile Services și AppGallery pentru aplicații. Și vei putea instala alte magazine cu aplicații.

Huawei P40 Premium ar fi răspunsul companiei pentru S20 Ultra de la Samsung. Acesta model ar avea cinci senzori foto, cu o cameră de tip periscop pentru zoom digital mare și zoom optic 10x.

Ca ecrane, P40 ar avea unul de 6,2 inci, P40 Pro ar avea 6,7 inci și P40 Premium ar putea fi chiar de 7 inci. E încă incert, evident. Rata de refresh de 120 Hz va fi prezentă, eventual nu pe toate dispozitivele, baterii mari și încărcare rapidă pe fir.

În ceea ce privește dispunerea camerelor foto, Huawei P40 ar avea un sistem triplu: 40 MP (ultrawide), 52 MP (wide) și 8 MP (telefoto). P40 Pro ar avea patru senzori: 40 MP (ultrawide), 52 MP (wide), senzor 3D ToF și camera de tip periscop cu zoom optic 5x. În fine, P40 Premium ar avea un senzor mai bun pentru camera cu zoom mare.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele