Surpriza Dacia pentru următoarele modele: ce componente folosește de la Renault

Surpriza Dacia pentru următoarele modele: ce componente folosește de la Renault

Dacia are un calendar aglomerat în următorii ani. Pregătește modele noi pentru seriile de până acum, dar și automobile noi. Acum aflăm mai multe despre partea tehnică.

Dacă până acum Dacia acționau cumva independent de Renault, pentru următoarele modele tot grupul se va baza mai multe pe componente comune. Astfel, producătorul de la Mioveni. se va integra tot mai mult în Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi.

Asta înseamnă că va utiliza atât platforma tehnică, cât şi componente comune de caroserie în cazul mai multor modele. Totodată, Dacia Duster va fi un model realizat atât cu Renault, cât şi cu Nissan în ceea ce priveşte partea tehnică, notează ZF. Strategia a fost anunțată la final de mai. Iar planul acesta ar trebui să reducă mai mult cheltuielile.

Renault se baza până acum pe Dacia pentru modele vândute sub marcă proprie. În America de Sud, de exemplu, are Duster, Logan, Sandero și Sandero Stepway vândute drept Renault. În noua schemă, va fi utilizată o singură platformă comună pentru Renault şi Nissan pentru şapte modele din care se va produce un volum de 300.000 de maşini anual.

Ce pregătește Dacia pentru următorii ani

Vara acestui an ar trebui să aducă pe piață Dacia Lodgy 2 și Dacia Dokker 2. Aici vorbim însă de modele care nu sunt chiar de mass market. Spre toamnă, ne putem aștepta la Dacia Sandero 3 și Sandero 3 Stepway. Iar în primăvara lui 2021 ar trebui să fie lansat Logan 3 MCV.

Tot în primăvara anului viitor ar fi rândul Spring, mașina electrică. În fine, în 2022 ar trebui să avem o Dacia Duster cu facelift. Deocamdată, nicio mașină nu a fost confirmată oficial. Surpriza ar fi și un Lodgy nou, chiar dacă nu va păstra numele. E vorba de un SUV de dimensiuni mai mici, eventual crossover. Mașina era programată pentru 2020, dar e posibil ca lansarea să fie amânată pentru 2021.

Și mai vine Spring, primul automobil electric al producătorului.

Etichete: