Statul dă câte 180 de lei pe lună pentru acești români. Legea a fost aprobată. Cum se dau banii

Statul dă câte 180 de lei pe lună pentru acești români. Legea a fost aprobată. Cum se dau banii

O veste excelentă a venit de curând. Românii vor primi bani. Nu mulți, dar sunt un ajutor bun. Guvernul a aprobat o schemă națională de sprijin.

Schema de ajutor de la Guvern prevede suport pentru persoanele vârstnice si pentru persoanele fără adăpost, prin acordarea de tichete electronice pentru mese calde.

Practic, persoanele în vârstă de peste 75 ani cu venituri reduse și cele fără adăpost vor primi, prin intermediul autorităților locale, carduri, alimentate periodic, cu care vor putea servi masa în unități de alimentație publică.

Suma alocată programului este de 100 milioane euro. De aceste tichete vor beneficia aproximativ 260.000 de pensionar și aproape 40.000 de persoane fără adăpost.

Valoarea unui tichet electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali va fi de 180 de lei pe lună.  Practic, vârstnicii și persoanele fără adăpost vor primi câte un card, care va fi alimentat lunar cu cei 180 de lei.

Număr imens de restaurante și cantine înscrise în program

În rețeaua societăților care emit tichete de masă electronice sunt înscrise 4.000 de restaurante și cantine, care vor putea fi acceste de deținătorii tichetelor. Totodată, e bine să știi că schema prevede acordarea de mese calde la nivelul fiecărui județ.

Asta se face stabilirea unui grup țintă format din două categorii de grup țintă. Aici vorbim de persoanele care au venituri la nivelul pensiei minime sociale, în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă. Apoi, sunt persoane și familii fără adăpost, unde sunt inclusiv cei care fost evacuați, dar și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Un alt demers, dar cu suport pentru persoane defavorizate, a fost propus pentru București, ca să susțină domeniul HoReCa. Proiectul a fost inițiat de consilierul general ALDE, Tudor Tim Ionescu. Voucherul va avea o valoare de 50 de lei și poate fi folosit la orice local din Capitală. Toți consilierii ALDE au votat proiectul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: