Bucureștenii ar putea primi bani pentru a-și plăti consumația la bar: care-i suma și cine beneficiază

Bucureștenii ar putea primi bani pentru a-și plăti consumația la bar: care-i suma și cine beneficiază

Consiliul General al Muncipiului București va avea pe masă proiect de hotărâre prin care bucureștenii primesc bani pentru a-și plăti consumația la baruri și restaurante.

CGMB a venit cu un proiect de hotărâre în plină criză pentru a susține sectorul HoReCa. Fiecare bucureștean care a împlinit vârsta de 14 ani va primi de la Primăria Capitalei un voucher pentru a-și achita masa la restaurant sau bar.

Proiectul a fost inițiat de consilierul general ALDE, Tudor Tim Ionescu. Voucherul va avea o valoare de 50 de lei și poate fi folosit la orice local din Capitală. Toți consilierii ALDE au votat proiectul.

Bucureștenii ar putea primi bani pentru a-și plăti consumația la bar

Măsura, spune inițiatorul, are rolul de a sprijini sectorul HoReCa, grav afectat de pandemie. Restaurantele încă nu pot primi clienți în interior, iar toate localurile au stat pentru multă vreme închise pe perioada stării de urgență.

Nu putem asista impasibili cum sectorul HoReCa suferă fără sa fie sprijinit de nimeni în această perioadă atât de grea. De 4 luni de zile, acest sector în care activează sute de mii de oameni este afectat, iar antreprenorii nu primesc niciun sprijin din partea autorităților, ci doar scuze și restricții. Consider că este responsabilitatea noastră, ca aleși ai cetățenilor, dar și ca liberali, să venim cu măsuri de susținere a sectorului HoReCa și pentru asta am depus un proiect de hotărâre prin care toți cetățenii bucureșteni de peste 14 ani vor beneficia de un tichet de 50 de lei pe care să-l poată folosi în orice cafenea sau restaurant de pe raza Municipiului București
Tudor Tim Ionescu, consilier din partea ALDE

El mai spune că prin acest proiect sunt susținuți antreprenorii, angajații acestora care vor avea mai multă și va fi oferit cetățenilor posibilitatea de a „petrece un moment relaxant în aer liber într-o locație unde să poată realiza această consumație și indirect”.

Banii se vor reîntoarce prin taxe, atât la nivelul bugetului local cât și central, explică liberal-democratul.