Se dau bani pentru sute de mii de români: intră direct în cont și condițiile sunt clare ca lumina zilei

Se dau bani pentru sute de mii de români: intră direct în cont și condițiile sunt clare ca lumina zilei

Statul vrea să dea câte 500 de euro pentru o anumită categorie de salariați. Senatul a decis să prelungească perioada în care se acordă această facilitate.

Guvernul a promis că va face eforturi pentru a sprijini economia grav afectată de criza sanitară. Executivul a venit cu diverse facilități și scheme de sprijin pentru afacerile care riscau să se închidă. Unul dintre beneficii se referă la cei care lucrează de acasă.

Astfel, Guvernul a decis să aloce câte 500 de euro pentru fiecare român care lucrează de acasă în această perioadă pentru achiziția de echipamente și servicii IT. Doar că prevederea era valabilă doar pentru perioada stării de urgență – adică fix o lună de zile.

Parlamentul a venit cu niște modificări și a extins această perioadă și-n lunile în care România a fost în stare de alertă. Ceea ce se întâmplă și-n prezent.

500 de euro pentru angajații care lucrează de acasă

Senatorii au decis să extindă și pentru starea de alertă sprijinul de 2.500 lei (echivalentul a 500 euro), în vederea achiziției de echipamente și servicii IT, acordat angajaților care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență. Actuala stare de urgență expiră pe 16 septembrie, dar Guvernul ia în calcul să o prelungească încă o lună.

Măsura a fost susținută de toate partidele, fiind adoptată în Senat cu unanimitate de voturi.

Ordonanța de Urgență a fost amendată în comisii, iar apoi adoptată, marți, prin vot în plenul Senatului, cu aplicarea prevederilor privind ajutorul de 500 euro și în cazul stării de alertă. Astfel suma de 2.500 lei va fi acordată atât pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență, cât și pentru cei care au lucrat sau lucrează în acest regim în starea de aletă pentru cel puțin 15 zile lucrătoare.

Important de spus că banii se acordă numai la cererea angajatorilor, iar bugetul total e de 2,5 miliarde de lei. Banii ar ajunge, potrivit calculelor, pentru aproape un milion de angajați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: