Este oficial, se dau câte 500 de euro de la stat pentru mii de români. Care e condiția crucială?

Este oficial, se dau câte 500 de euro de la stat pentru mii de români. Care e condiția crucială?
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Odată cu planul Guvernului de-a relansa economia, a fost integrată și-o idee care ar stimula atât munca de la distanță, cât și menținerea angajaților. Iar de data asta vorbim de 500 de euro.

Potrivit planului de relansare economică, cei 500 de euro vor fi acordați pentru fiecare angajat care lucrează în regim de telemuncă. Se aplică pentru muncitul în timpul stării de urgență sau alertă, iar suma este destinată achiziţionării de echipamente IT pentru angajaţi.

Măsura despre care vorbim acum a fost inclusă în capitolul „Măsuri active de ocupare a forţei de muncă şi de protecţie socială”.

Stimularea forței de muncă tinere sau a persoanelor de peste 50 de ani

Independent de acest bonus, care ar ajuta numeroase companii, Guvernul a mai prevăzut și-o stimulare a recrutării tinerilor sau a persoanelor de peste 50 de ani, după cum notează Republica. Aici se acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani, dar și persoane cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență.

Același ajutor pentru firme ar fi prevăzut și pentru cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.

În ceea ce privește ajutorul pentru antreprenori, planul Guvernului prevede granturi de 25.000 euro pentru susținerea locurilor de muncă destinate tinerilor, iar bugetul este de 300 milioane de euro.

Nu în ultimul rând, mai e o stipulare interesantă: granturi de sprijin pentru microîntreprinderi. Aici, valoarea grantului este de 2.000 euro pentru un SRL fără salariați, cu un număr estimat de beneficiari de 50.000 și un buget de 100 milioane de euro.

Toate țările vorbesc în acest moment de revenire economică. Guvernul de la București se duce un pic mai departe și vorbește despre creștere economică. E un termen despre care mulți economiști spun că nu prea are legătură cu realitatea și că Executivul vrea să vândă un optimism care poate nici măcar nu există la Palatul Victoria. Poți vedea planul complet aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: