Șoferii nu mai sunt puși pe drumuri: cum plătești online taxa pentru permisul de conducere și altele

Șoferii nu mai sunt puși pe drumuri: cum plătești online taxa pentru permisul de conducere și altele

Statul a venit cu câteva soluții pentru a nu-i mai pune pe șoferi pe drumuri. Taxa pentru permisul de conducere, dar și altele se pot plăti online.

Statul caută, în 2020, să-și digitalizeze serviciile și să nu-i mai pună pe oameni pe drumuri în instituții aglomerate unde se stă la coadă. E o măsură de siguranță sanitară, dar e, mai presus de toate, o măsură de bun simț. Astfel, există mai multe taxe care pot fi plătite online, din fața calculatorului.

Printre ele se numără și cele care se adresează șoferilor sau viitorilor șoferi – cum ar fi taxa pentru permisul de conducere și alte documente din aceeași zonă.

Cum plătești online taxa pentru permisul de conducere

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a lansat, luna această, un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu pentru facilitarea plăților reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare și autorizației de circulație provizorie.

Instituția susține că plata se poate efectua accesând site-ul www.drpciv.ro, servicii online – plăti sau la finalizarea programării online la ghișeu, utilizând cardul bancar. Pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghișeul.ro dovadă plății nu este necesară. Serviciul de plăti online este disponibil 24 de ore din 24, plata poate fi efectuată la orice ora și în orice zi, iar procesarea și validarea se fac rapid, menționează sursă citată.

DRPCIV subliniază că datele de plata online nu vor fi accesibile și nu vor fi stocate.

Citește și: