Toți șoferii din România trebuie să știe asta: luna octombrie aduce schimbări majore, se schimbă totul

Toți șoferii din România trebuie să știe asta: luna octombrie aduce schimbări majore, se schimbă totul

Luna octombrie a venit cu schimbări majore pentru toți șoferii din România. Anunțul-surpriză a fost făcut de DRPCIV – Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Luna octombrie înseamnă schimbări majore pentru toți șoferii din România. În teorie, veștile ar putea fi bune, dar în practică s-ar putea să apară sincope. Astfel, DRPCIV anunță că, de la 1 octombrie, vei fi scutit de anumite drumuri dacă ești șofer. Dar tot trebuie să faci altele dacă nu ești familiarizat cu plățile digitale.

Pe scurt: tarifele reprezentând contravaloarea certificatelor de înmatriculare, autorizatiilor de circulatie provizorie si de emitere a permis de conducere nu se mai pot achita la ghişeele Direcţiei Regim Permise de Conducere (DRPCIV).

Anunț important pentru toți șoferii din România: schimbări majore

Odată cu anunțul DRPCIV, se schimbă multe, dar instituția insistă că plăţile aferente operaţiunilor de înmatriculare şi permise vor putea fi achitate, astfel:

  • Tarifele reprezentând contravaloarea certificatelor de înmatriculare, autorizaţiilor de circulaţie provizorie, permiselor de conducere se vor încasa exclusiv în CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Există aici mai multe mijloace de plată:

  1. virament
  2. mijloace de plată online
  3. Sistemul naţional electronic de plată online (S.N.E.P) – ghişeul.ro
  4. POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaţionalizare, mandat poştal, alte mijloace de plată, prevăzute de lege.

Important de reținut este următorul lucru: contravaloarea documentelor sus-menţionate nu se mai poate achita la ghişeu. În plus, tarifele aferente confecţionării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare şi provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferential sau păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare se vor achita în conturile trezoreriei prin virament, mandat poştal, numerar la ghişeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiilor prefectului sau la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, în condiţiile legii.

Documentele de plată emise anterior datei de 1 octombrie îşi păstrează valabilitatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: