Toți cei cu mașini pe motorină și benzină trebuie să știe asta. Se întâmplă chiar de la 1 iunie

Toți cei cu mașini pe motorină și benzină trebuie să știe asta. Se întâmplă chiar de la 1 iunie

Pandemia de coronavirus a dus cotația petrolului extrem de jos, iar asta s-a văzut în prețul de la pompă la benzină și motorină. Dar șoferii trebuie să știe că nu va ține la nesfârșit.

Prețurile la benzină și motorină au scăzut puternic de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Tarifele la petrol s-au dus în jus și nici măcar înțelegerile OPEC n-au dat roade până acum. Petrolul Brent, cotație în funcție de care se calculează și prețurile din România, cu livrarea în iulie a scăzut cu 1,16 dolari, sau 3,3%, la 34,13 dolari pe baril.

De asemenea, contractele din august au scăzut cu 1,11 dolari, sau 3,1%, la 34,92 dolari. Petrolul american West Texas (WTI) a scăzut cu 1,28 dolari sau 3,8%, la 32,43 dolari. Totuși, analiștii se așteaptă ca acest lucru să nu dureze foarte mult.

WTI este pe cale să înregistreze o creștere lunară record de 72% în luna mai, iar Brent are o majorare de 35% care ar reprezenta cea mai puternică creștere lunară din martie 1999.

Ce se va întâmpla cu prețurile la pompă la benzină și motorină

Analiștii consultați de Reuters cred că prețul petrolului va începe să crească din această lună.

“Reacția globală față de propunerea Chinei privind noi legi de securitate pentru Hong Kong continuă să crească, în timp ce există un număr de noi cazuri COVID-19 în Coreea de Sud”, a declarat Bjornar Tonhaugend, șeful piețelor petroliere Rystad Energy.

În prezent, benzina și motorina din România sunt sub 5 lei pe litru.

Spre exemplu, un litru de benzină standard, la 1 iunie, costa 4,18 lei la Bucuresti, la cea mai ieftină stație de alimentare. Tot acolo, un litru de motorină standard e 4,44 lei.Important de reținut, însă, că prețul poate varia de la o stație de la alta. Ce e de știut, însă, e că prețul unui litru de carburant e sub sau în jur de 4,5 lei la mai toate stațiile de alimentare.

Toate minimele prezentate sunt valabile pentru data de 1 iunie.