03 sept. 2020 | 06:30

Singurul top 10 telefoane care contează: modelele cele mai vândute în 2020

ACTUALITATE
Singurul top 10 telefoane care contează: modelele cele mai vândute în 2020

Samsung, Apple și Xiaomi s-au luptat în ultimul an, nu doar pentru a face față crizei economie provocată de pandemie, dar pentru a înregistra vânzări impresionante.

În prima jumătate a acestui an, pandemia de coronavirus și-a făcut deja simțite efectele în fiecare colț al mapamondului. Asta nu înseamnă însă că oamenii nu și-au mai cumpărat telefoane noi. În schimb, și-au cumpărat telefoane un pic mai ieftine.

Din acest motiv, iPhone 11 de la Apple este cel mai vândut telefon la nivel global, cu 37,7 milioane de unități livrate. Pe locul doi, la o distanță fabuloasă, Samsung se bucură de ocuparea poziției a doua în clasament cu Galaxy A51. Acesta s-a vândut în doar 11,4 milioane de unități. Ca referință, în urmă cu un an, iPhone Xr era cel mai vândut gadget – 26,9 milioane de unități, urmat de Galaxy A10 cu 13,4 milioane de unități și Galaxy A50 cu 12 milioane.

Ca să-ți faci o idee despre minusurile semnificative ale politicii Samsung de a lansa zece sau mai multe telefoane anual, în timp ce în 2019 avea patru modele în top 10 cele mai vândute aparate, numărul a scăzut la unul singur în 2020.

Revenind însă la situația actuală, Xiaomi se pare că o duce foarte bine, ocupând locul trei în top 10 cu al său Redmi Note 8, urmat îndeaproape de Redmi Note 8 Pro pe locul patru. Alte două versiuni de Redmi 8 ocupă pozițiile opt și nouă în același clasament, este vorba de Redmi 8A și Redmi 8. Restul locurilor din top sunt ocupate de gadgeturi marca Apple. Noul iPhone SE 2020 este pe locul cinci, urmat de iPhone Xr pe șase. Deloc ieftinul iPhone 11 Pro Max ocupă poziția a șaptea – 7,7 milioane exemplare, iar versiunea standard, iPhone 11 Pro, este pe zece cu 6,7 milioane de unități achiziționate de utilizatori.

Noul clasament a fost realizat de Omdia, iar mai multe detalii despre top 10 cele mai vândute telefoane în prima jumătate a acestui an găsești aici.

top 10 smartphone

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele