Se întâmplă la Dacia: cum e măsurată temperatura angajaților în timp real

Se întâmplă la Dacia: cum e măsurată temperatura angajaților în timp real

Dacia și-a reluat activitatea, dar înainte de asta a implementat în fabrică un sistem prin care să fie măsurată automat temperatura angajaților.

Grupul Dacia – Renault folosește un sistem avansat de supraveghere video prin care poate fi monitorizată temperatura angajaților. Asta a permis companiei reluarea producției și să asigure că identifică rapid dacă vreunul dintre angajați are probleme.

Soluția folosită de Dacia e furnizată de Hikvision și a fost implementată la Uzinele Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu și la sediul Renault Bucharest Business Connected. Aceasta asigură o măsurare temperaturii se face fără contact fizic, ceea ce e esențial pentru evitarea contaminărilor. Apoi, are un timp scurt (o secundă) de detectare a temperaturii la suprafața pielii unei persoane.

masurare temperatura dacia sistem hikvision (2)

Totodată, sistemul permite detectarea temperaturii mai multor persoane, simultan, în locurile aglomerate și alarmare instantanee a personalului de securitate în cazul unor persoane cu febră. Nu în ultimul rând, permite integrarea modulelor bazate pe inteligență artificială, astfel încât reduce la minimum alarmele false generate de alte surse de căldură (acuratețe de 90%).

Grupul Hikvision, cel mai mare producător mondial de produse și soluții de supraveghere video, a furnizat sistemul pentru Dacia în cadrul unui proiect dezvoltat de partenerul Eutron Invest Romania, companie românească specializată în furnizarea de soluții tehnologice personalizate.

„Parteneriatul Eutron – Hikvision nu este la primul proiect de anvergură și notorietate. Proiectele realizate folosind produse și sisteme Hikvision au fost permanent orientate să rezolve problemele clienților Eutron. Suntem onorați de colaborarea cu o companie renumită și esențială pentru economia românească, cum este Dacia – Renault.”
Dan Țone, CEO Eutron Invest Romania

Ce sisteme au fost instalate la Dacia?

„Acordăm mare atenție bunăstării publice, de aceea lucrăm continuu pentru a crea cât mai multe produse menite să ofere siguranță și încredere. Inovăm în mod constant, iar proiectul dedicat măsurarii temperaturii a fost dezvoltat din dorința de a crea ceva inteligent, benefic publicului larg, un proiect valoros care demonstrează încă o dată contribuția adusă dezvoltării durabile a societății. Folosim tehnologia pentru a oferi o structură vieții inteligente, eficiente și convenabile. Ne bucurăm că putem oferi un strop de bucurie și speranță cu ajutorul progresului științific și tehnologic.”
Jermy Wang, Manager Regional Hikvision România

Grupul Dacia – Renault folosește camera termografică portabilă DS-2TP31B-3AUF. Este alimentată cu o baterie reîncărcabilă Li—ion și poate funcționa continuu timp de opt ore între încărcări. Datele sunt afișate pe un ecran LCD de 2,4 inci.

Apoi e camera termografică portabilă DS-2TP21B-6AVF/W care are o autonomie de cinci ore și display de 3,5 inci. În dotările de la fabrica Dacia mai este și cameră termografică fixă DS-2TD2617B-3/PA, care poate fi instalată în locurile cu trafic uman intens. Are și funcție de alarmă audio. Poate măsura temperatura mai multor persoane simultan.

Camerele termografice au fost integrate într-o rețea cu echipamente de tip Network Video Recorder, fiecare cu opt canale video IP, cu live view, înregistrare și redare, inclusiv la rezoluție 4K. Hikvision pune la dispoziție și funcții suplimentare, cum ar fi numărarea oamenilor și poate integra și modele de camere deja existente la beneficiar.

Dacă vrei să vezi cum a arătat uzina Dacia în prima zi de reluare a producției, ai informații aici.

Citește și:
Etichete: