Se întâmplă deja: ANAF are pregătită poprirea elecronică pentru toți românii

Se întâmplă deja: ANAF are pregătită poprirea elecronică pentru toți românii

ANAF a anunțat în plină stare de urgență că popririle vor fi suspendate. Doar că starea de urgență a trecut și acum urmează că acestea să revină. Și de data asta vor fi și electronice, după cum a anunțat Administrația.

O veste bună, înainte de poprire, e că obligațiile fiscale scadente începând cu martie 2020 și neachitate până la 25 octombrie 2020, nu sunt considerate restante și nici nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere pentru acestea.

Sunt suspendate sau nu încep măsurile de executare silită, prin somație, poprire și valorificarea bunurilor la licitație, a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală, precum și a ajutoarelor de stat de recuperat.

În ceea ce privește poprirea, ANAF susține că are tot mecanismul necesar pentru a face asta electronic. Operațiunea ar trebui să se desfășoare rapid și cu mai puține probleme pentru cetățean. Totuși, ține cont că popririle și executările sunt suspendate de Guvern până la 25 octombrie.

Mecanismul de care vorbim acum va deveni operațional de pe 26 octombrie, notează Profit.ro. „Am finalizat poprirea electronică. Va fi utilizată, însă, abia după ce expiră suspendarea măsurilor de executare silită și reluăm operațiunile. De pe data de 26 octombrie va fi funcțională”, a declarat Mirela Călugăreanu, președintele ANAF.

Actuala șefă ANAF, victimă a popririlor

Călugăreanu a spus, în același interviu despre mecanismul popririlor electronice, că și ea a trecut prin așa ceva.

„Cine nu a primit o somație? Am primit și eu când eram director la București, nu doar somație, ci și o poprire pentru o amendă pe care o luasem în calitate de conducător al instituției și de care nu știam. Am avut și eu o poprire. Acum aștept să vedem poprirea electronică după 25 octombrie. Noul sistem e-poprire ne va feri pe toți de greselile din trecut”, a spus șefa ANAF pentru Profit.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: