Se dau câte 2.500 de lei pentru acești români angajați. Ce condiții trebuie să îndeplinească firmele și cum se dau banii

Se dau câte 2.500 de lei pentru acești români angajați. Ce condiții trebuie să îndeplinească firmele și cum se dau banii

Perioada aceasta din 2020 a dus lumea în cel mai mare experiment: munca de la distanță. Acum, Guvernul vrea să ofere un ajutor pentru angajații care muncesc de la distanță.

Potrivit planului de acum, ajutorul e gândit pentru companii mici și mijlocii care să beneficieze de 2.500 de lei pentru fiecare salariat care lucrează de la distanță. Banii sunt destinați achiziției de echipamente de care salariații ar avea nevoie, dar și semnături electronice calificate.

Măsura este inclusă într-un proiect de OUG pregătit de Guvern ca să se aplice din august 2020. Ajutorul ar fi acordat până la finalul anului. Dar asta în limita fondurilor publice alocate pentru măsură.

Conform notei de fundamentare a proiectului, autoritățile vor să dea bani pentru aproximativ 10.000 de salariați, astfel că se vor aloca 25 de milioane de lei.

„Pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, se acordă angajatorilor care au statutul de întreprinderi mici și mijlocii, potrivit legii, o singură dată, pentru fiecare telesalariat, un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziționării echipamentelor de tehnologia informației necesare desfășurării activității în regim de telemuncă, precum și de semnături electronice calificate.”
Proiectul ordonanței de urgență trimis de Guvern spre avizare la Consiliul Economic și Social

Cine ar beneficia de acești bani?

Chiar dacă beneficiază IMM-urile, acestea se califică să primească banii dacă au salariați care au lucrat în regim de telemuncă cel puțin 15 zile lucrătoare în timpul stării de urgență (16 martie – 14 mai 2020), conform Avocatnet.ro. Banii vor veni prin intermediul agențiilor teritoriale de ocupare a forței de muncă.

În 30 de zile de la primirea ajutorului, angajatorii vor trebui să transmită agențiilor documente justificative din care să reiasă ce bunuri s-au cumpărat pentru telesalariați. În caz contrar, în 30 de zile de la expirarea termenului inițial de 30 de zile, angajatorii vor trebui să restituie ajutorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: