Se dau bani în plus la salarii: 1.575 de lei pentru acești români, chiar de acum

Se dau bani în plus la salarii: 1.575 de lei pentru acești români, chiar de acum

În ciuda dificultăților din 2020, sunt anumiți români care au primit și vești bune. Un caz recent privește o mărire considerabilă de salariu.

Potrivit ultimelor vești despre salarii, de la 1 noiembrie se întâmplă o schimbare importantă. Aceasta privește angajații de la Metrorex. Aceștia se pregătesc de majorări salariale.

Astfel, de la 1 noiembrie, salariile celor aproape 5.500 de salariați ai regiei care administrează metroul bucureștean ar urma să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei. Această majorare salarială ar fi fost agreată de directorul Metrorex cu sindicatele. E însă o problemă.

Chiar dacă această creștere salarială este salutată de angajați și sindicate, nu e văzută cu ochi buni de membrii Consiliului de Administrație al companiei.

Care ar fi problema cu creșterea salariilor la Metrorex?

Consiliul de Administrație (CA) spune că nu este de acord cu această creștere salarială, decizia fiind luată în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă, conform Digi24. Potrivit deciziei din 27 octombrie, membrii CA spun că nu susțin și nu își asumă rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021. Asta pentru că vorbim de un contract care a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Răspunderea pentru consecințele financiare și economice cu efect asupra companiei cade exclusiv în sarcina comisiei de negociere. Acestea aspecte sunt prezentate pe larg într-un document dezvăluit acum.

De cealaltă parte, Metrorex estimează pentru acest an o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile unor venituri reduse cauzate de pandemie. Numărul călătoriilor cu metroul a scăzut, atât din cauza restricțiilor din primăvară, cât și în contextul în care foarte mulți bucureșteni lucrează încă de acasă.

Potrivit legii, în perioada stării de alertă, contractele colective de muncă se prelungesc, așa că nu este nevoie de o renegociere a lor. Astfel, ele se renegociază în termen de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Etichete: