Se dau bani de la stat direct în mână acestor români, dar și firmelor unde lucrează. Condițiile sunt simple

Se dau bani de la stat direct în mână acestor români, dar și firmelor unde lucrează. Condițiile sunt simple

Guvernul a prezentat public un plan. Dacă acesta va fi respectat până la capăt, nimeni nu știe. Dar sunt câteva prevederi care pot ajuta numeroși români.

Planul de relansare economică propus de Guvern e bazat pe stimularea și dezvoltarea companiilor românești. Sunt prevăzute și investiții în domenii strategice ale infrastructurii publice și transformarea digitală a economiei și a administrației publice.

Guvernul va acorda ajutor în bani IMM-urilor și va plăti parțial salariile celor care au ieșit din șomaj tehnic, tinerilor și bătrânilor angajați de firme în această perioadă.

Vor exista câteva granturi prin care economia să fie susținută, mai ales prin companii mai mici sau mai mari.

Ce bani dă Guvernul, potrivit planului de relansare economică

E, de exemplu, un grant de 2.000 de euro pentru SRL fără salariați și acoperă toate domeniile. Sunt vizați pentru cheltuieli – stocuri, datorii furnizori, chirii, utillități, cu un număr de beneficiari de 50.000 și un buget total de 100 de milioane de euro.

Sunt prevăzute și granturi pentru investiții și pentru reconversia economică a IMM-urilor. Astfel, vorbim de 50.000 – 200.000 de euro. Domenii: industria sanitară, farmaceutică, alimentară, auto, IT, energie, construcții, transport, turism, confecții. Cheltuieli finanțate: producție, achiziția de echipamente, utilaje, tehnologii; Buget: 550 milioane de euro. Apoi, capital de lucru pentru repornirea activităților economice pentru IMM-uri. Valoarea maximală e de 125.000 de euro. Domenii: HoReCa, turism, transporturi, evenimente; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, echipamente; Buget: 350 milioane de euro.

E prevăzut și un ajutor pentru achiziția de kit-uri pentru irigații – 6.000 euro/beneficiar. Buget: 48 milioane de euro.

Iar în mediul rural e vizată susținerea antreprenoriatului. Obiectivul e sprijinirea directă a activităților de procesare și de distribuție a produselor agricole obținute de micii producători; Valoare grant: 40.000 euro / 2 locuri de muncă create până la 100.000 euro / 5 locuri de muncă create. E un buget de 200 mil. euro.

Mai multe domenii prevăzute în planul de relansare economică sunt disponibile aici.

Citește și:
Etichete: