08 mart. 2020 | 09:52

Școala vieții există: cursul care te pregătește pentru viața de adult face minuni printre adolescenți

ACTUALITATE
Școala vieții există: cursul care te pregătește pentru viața de adult face minuni printre adolescenți

Sistemul de învățământ din multe colțuri ale lumii este foarte criticat pentru că nu pregătește, în mod real, adolescenții viața care urmează după absolvire. Din fericire, există și excepții de la această regulă.

Indiferent dacă faci facultatea departe de părinți sau decizi că nu ai nevoie de studii superioare, ci doar să pleci de acasă, există un set stufos de cunoștințe pe care ar trebuie să-l îmbrățișezi pentru a lua viața în brațe. În trecut, au existat materii școlare la care învățai să creezi, să faci traforaj sau să repari o priză. În ziua de azi însă, acestea sunt din ce în ce mai rare.

Din păcate, asta nu înseamnă că ai nevoie de ele mai rar. Din păcate, te fac să ai mai puțină încredere în tine și să nu fii atât de optimist că te vei descurca în lumea reală.

mancare adus alimentatie

Partea bună este că există totuși școli care fac un efort semnificativ pentru a te pregăti pentru lumea reală. La liceul Lumpkin County, o zi întreagă este dedicată vieții de adult. Intitulată Adulting Day, această zi facilitează dezvoltarea unui număr important de abilități menite să te ajute să fii independent în mod real, să te descurci singur.

Ca urmare a acestui curs, o fată a fost foarte încântată că a învățat să-și schimbe singură roata la mașină. Chiar și într-un secol în care găsești un tutorial video pe YouTube pe aproape orice subiect, adolescenții au căzut de acord că nimic nu se compară cu momentul în care pui tu mâna pentru a rezolva o problemă.

Ideea acestei zile aparține lui Blly Kirk, directorul liceului. El face efortul să invite experți să susțină acele lecții, pentru a-i învăța pe copii de la tehnici de prim ajutor până la modul în care gătești un pui. Una peste alta, școala s-ar putea să-ți ajute copilul să fie mai deștept, dacă are o înclinație spre dobândirea cunoștințelor teoretice, dar nu este un înlocuitor când vine vorba de abilitățile practice care te ajută să te descurci în viață. Acestea din urmă ar trebui dobândite în confortul căminului, de la părinți, dar sunt la fel de utile și dacă vin de la un profesor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele