02 oct. 2020 | 16:16

Schimbările fără precedent de la Dacia. Au fost dezvăluite fix după anunțarea noilor modele

AUTO
Schimbările fără precedent de la Dacia. Au fost dezvăluite fix după anunțarea noilor modele

Dacia a prezentat deja noile generații ale modelelor sale reprezentative, Sandero și Logan. Sandero este cel mai vândut model pe piețele vestice ale Europei, iar Logan este dominant în sectorul vânzărilor Dacia în estul Europei, pe piețele din nordul Africii și Orient, dar și în Turcia, unde se vinde sub marca Renault.

Erde Tunga, designer al grupului Renault din Paris, le-a dezvăluit celor de la Profit.ro prima schiță a lui Sandero, din 2015. Le este cel care a creat atât cele două generații ale Duster, cât și această nouă generație a lui Sandero.

Astfel, el a spus cum se realizează primul mulaj, cu ajutorul stagiarilor sau tinerilor designeri. Platformele modulare CMF au început și ele să fie dezvoltate cu mulți ani în urmă. Ele constau în cinci module interschimbabile, începând cu compartimentul motorului, habitaclul, cele două punți față/spate și sistemele electrice/electronice. Aici intervin diferențele față de Renault Clio, primul model care a folosit această platformă.

Mai aflăm, conform aceleiași surse, că fiecare dintre aceste module au fost simplificate sistemele și că au fost comandate furnizorilor componente care să se alinieze politicii de prețuri Dacia. Pentru sistemul ADAS, de exemplu, cel care aduce o mulțime de tehnologii de siguranță, între care se remarcă frânarea de urgență, s-au făcut o mulțime de teste și schimbări. Decizia finală a fost să înlocuiască pompa cu una mai potrivită bugetului mărcii.

De asemenea, prin sistemul Media Control fiecare client va avea performanțele pe care și le permite, adică propriul telefon. Un Samsung sau iPhone de ultimă generație vor asigura pe Dacia Sandero cel mai la modă sistem multimedia.

Întreaga industrie auto a fost grav afectată de pandemie. Vănzările în Europa de mașini noi au scăzut cu 40%. Cu toate acestea, oficialii Dacia sunt ambițioși. Au anunțat că vor lansa primul model electric, dar și că vor aduce pe piață versiuni actualizate de Dacia Logan, Dacia Sandero și Sandero Stepway.

Dacia trece printr-una dintre cele mai mari perioade de modernizare din istoria mărcii. Compania va prezenta în câteva luni prima sa mașină electrică, iar acum a prezentat noile generații Logan și Sandero care arată mai modern și sunt pe o nouă platformă, CFM-B, cea folosită de modelele Clio și Captur de la Renault.