01 oct. 2020 | 10:39

Anunțul momentului: când s-ar putea lansa Dacia Spring și ce preț va avea. Trebuie să afli asta

AUTO
Anunțul momentului: când s-ar putea lansa Dacia Spring și ce preț va avea. Trebuie să afli asta

Dacia a promis primul său model 100% electric – Dacia Spring. Numai că, de la prezentare, nu prea au venit detalii legate de preț sau specificații. În industrie circulă, însă, niște zvonuri.

Dacia Spring e modelul cu care constructorul autohton vrea să-și facă intrarea pe piața mașinilor electrice. Toți producătorii s-au dus spre acolo și era doar o chestiune de timp până când și Dacia urma să meargă în aceeași direcție.

Modelul electric de la Dacia se numește Spring și a fost, deocamdată, prezentat virtual. Ar urma să fie lansată pe piață abia anul viitor, dar producătorul auto a cam păstrat la secret specificațiile și, mai ales, prețul. Câteva informații, însă, circulă pe internet.

Dacia Spring rabla germania

Când se lansează Dacia Spring și la ce preț

Potrivit jurnalistului Dan Vardie, Dacia va veni cu detalii despre modelul Spring până la sfârșitul acestui an, scrie Digi24. Lansarea pe piață, însă, se va face mult mai târziu decât susținea producătorul: se va face abia în toamna anului viitor, și nu în primăvara lui 2021, așa cum s-a anunțat inițial, susține jurnalistul, care citează surse din interiorul companiei.

Un aspect important e, însă, legat de preț. Aceleași informații din interior indică faptul că prețul de vânzare pentru Dacia Spring va fi, la lansare, în jur de 15-17.000 de euro. Asta înseamnă că va avea cam același preț ca modelul Duster, dar și mai important de atât e că va fi cel mai ieftin SUV electric la nivel european. Iar asta poate fi un mare plus.

Și, dacă mai iei în calcul și programul Rabla, atunci lucrurile chiar arată. Dacă această valoare se păstrează, iar ecobonusul oferit de statul român clienților de mașini electrice se păstrează la aproape 10.000 de euro, noul model electric Dacia ar putea fi cumpărat cu sume începând între 5 și 7.000 de euro.

Cât despre autonomie, aceasta ar putea fi undeva la 200-230 de kilometri în ciclul WLPT.