Schimbare radicală de la Dacia: românii, lăsați fără cuvinte de anunț. Se întâmplă deja

Schimbare radicală de la Dacia: românii, lăsați fără cuvinte de anunț. Se întâmplă deja

Ultimii 16 ani au fost incredibili pentru Dacia. Urmează însă un deceniu și mai plin decât până acum. Și totul începe de acum, din 2020.

În această toamnă, Dacia a anunțat trei noi modele: Logan, Sandero și Sandero Stepway. Fiecare dintre acestea poate fi declinat într-o versiune hibridă sau chiar electrică. Asta pentru că Dacia folosește platforma CMF-B de la Renault, mai eficientă și mai pregătită pentru viitor.

După ce cele trei au fost anunțate, apoi listate și în România, Mihai Bordeanu, director de marketing pentru Dacia în cadrul Grupului Renault, a venit cu un anunț și mai interesant.

Cea mai mare schimbare prin care va trece Dacia

Dacă până acum Dacia era destul de conservatoare, cu motoare pe benzină și diesel, din 2020 a trecut la un mix benzină și GPL, dar și la electrice cu Dacia Spring. Urmează modelele hibride. Bordeanu a spus că modelele noi care vor fi lansate din 2022 vor avea şi opţiunea unei motorizări hibride.

„Toate modelele noi lansate începând cu 2022 vor fi electrificate (adică vor fi și hibride – n.r.). […] Deocamdată, pentru lansarea generaţiei a treia de Sandero, costurile sunt încă destul de ridicate şi atunci am preferat să lansăm gama de motoare pe care aţi văzut-o, dar, cu siguranţă, hibridul e parte din planurile de viitor.”
Mihai Bordeanu

Acesta a exclus posibilitatea introducerii unui motor diesel pentru cele trei noi modele Dacia. Niciunul dintre cele noi nu are așa ceva și, date fiind noile norme impuse de UE, foarte probabil toți producătorii vor renunța în următorii cinci ani la motoarele pe motorină.

„[…] cererea pentru motorizările diesel e în clară descreştere pe acest segment în Europa. Răspunsul simplu este nu, nu vom avea diesel în gamă”, a precizat Bordeanu.

Deocamdată, independent de modelele cu motoare clasice, e așteptat modelul Spring. A fost prezentat în România, dar va fi livrat abia din toamna lui 2021. În primă fază va putea fi cumpărat de firmele de transport.

Dacia Spring promite o autonomie de 295 de km dacă vorbim de condus în oraş şi 225 de km în regim mixt. Autonomia creşte însă cu 10% cu funcția eco, dar în acest caz puterea motorului va fi redusă, iar viteza limitată la 100 de km pe oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: