România face valuri în topul companiilor cu cea mai mare creștere: unde ar trebui să te angajezi

România face valuri în topul companiilor cu cea mai mare creștere: unde ar trebui să te angajezi

Cei de la Financial Times au lansat un clasament foarte interesant, este vorba de un top 1000 format din companiile care au avut cea mai mare creștere în ultimii ani.

În cazul în care erai în căutarea unui nou loc de muncă, acest clasament te ajută să-ți faci o opinie atât despre firmele românești care funcționează foarte bine și au un management productiv, cât și despre domeniile de activitate cele mai profitabile.

În mod surprinzător, nu mai puțin de 11 companii din România s-au bucurat de creșteri ale veniturilor cuprinse între 174% și 1000%. Companiile românești care se pot lăuda cu această performanță sunt următoarele: Biochem Organics, locul 138, furnizor de inputuri pentru agricultură, Rojen Commerce, locul 169, retail, Meta Minds, locul 181, cyber security, Bittnet Systems, locul 412, tehnologie, Tremend Software Consulting, locul 509, tehnologie, Universum Events, locul 560, servicii, Deltamed, locul 595, auto, Carcover, locul 830, transport, Softech, locul 845, tehnologie, Softelligence, locul 881, tehnologie, și Subansamble Auto, locul 949, automobile, conform Mediafax.

La realizarea acestui clasament, au fost avute în vedere doar companiile europene a căror creștere a fost cea mai mare între 2015 și 2018. Pentru că trebuia ca cineva să ocupe prima poziție în acest top al performanței, distincția a mers la OakNorth Bank. Acesta este un proiect fintech din Marea Britanie, susținut de Vision Fund al celor de la SoftBank, specializat în împrumuturi pentru întreprinderile mijlocii. Se află pe primul loc, cu o creștere a veniturilor de 37.462%.

Dacă mai era nevoie de o confirmare suplimentară în acest sens, clasamentul atestă faptul tehnologia este foarte importantă în secolul în care trăim și, în același timp, foarte profitabilă. 189 de companii din top 1000 activează în tech, iar dacă mai adaugi la acestea companii fintech și ecommerce, totalul urcă până la 259 de companii.

Cei mai mulți câștigători provin din Germania, urmată îndeaproape de Italia, Marea Britanie și Franța. Aceste patru națiuni reprezintă aproximativ 70% din clasamentul general. În privința celor mai profitabile orașe, Londra este pe primul loc când vine vorba de companii calificate pentru creștere explozivă.

Citește și: