Rivalul Uber vrea să lanseze în România un serviciu de mâncare după plecarea Eats

Rivalul Uber vrea să lanseze în România un serviciu de mâncare după plecarea Eats

Bolt vrea să umple golul lăsat în piața serviciilor de livrare la domiciliu pe care-l va lăsa Uber Eats. Fostul Taxify are planuri-supriză pentru perioada următoare.

Bolt este, pe piața serviciilor de ridesharing, rivala americanilor de la Uber. Numai că, în ultima perioadă, traficul a scăzut considerabil, așadar nici cursele nu mai sunt în număr atât de mare ca înainte. Așa că estonienii, care au preluat fostul Taxify, caută să se reinventeze.

Bolt se pregătește să lanseze în România propriul serviciu de livrare la domiciliu, mai ales că Uber Eats a lăsat un gol pe acest domeniu. Americanii anunțau că se retrag din România cu acest serviciu de pe data de 4 iunie. 

Ce e Bolt Food și cât de tare seamănă business-ul cu ce are Uber în România

Bolt Food e un serviciu care există deja pe piața europeană, dar nu era prezent și-n România.

„Este o piață cu competiție intensă. Totuși, avem peste 25 de milioane de oameni a nivel global care folosesc Bolt, iar livrările de mâncare sunt o cerință populară de ceva timp”, declara, în august anul trecut, Jevgeni Kabanov, director de produse la Bolt, într-un interviu pentru Reuters.

Acum, cei de la Bolt se pare că s-ar pregăti să lanseze serviciul și-n România, după cum scrie economica.net.

Publicația scrie că reprezentanții companiei au început deja să contacteze restaurante din Bucureşti pentru a începe negocierile şi urmează să lanseze serviciul cât de curând.

„Da, pregătim lansarea Bolt Food în România. De la momentul începerii epidemiei, am căutat să creăm oportunităţi noi pentru şoferii care colaborează pe platforma noastră şi serviciile de livrare s-au numărat printre acestea. Momentan suntem în plin proces de pregătire, dar nu putem da mai multe informaţii. Vom reveni imediat ce vom avea noi detalii”.

În România, Bolt este prezentă în orașe ca Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Nu e clar, însă, dacă Bolt Food va fi lansat simultan în toate aceste orașe. Cât despre curieri, o parte dintre aceştia vor fi recrutaţi chiar din rândul şoferilor. De curând, Bolt s-a extins şi pe piaţa livărilor pentru business. Noul produs poate fi folosit de antreprenorii din numeroase domenii, de la magazine alimentare la supermarket-uri și florării, la oricine are nevoie de un serviciu de livrare rapidă.

Bolt vine, așadar, cu un serviciu similar celui pe care Uber Eats încă îl mai oferă în România pentru aproximativ o lună.

Citește și: