Rivalul Uber care pleacă din România: de ce nu vei mai putea merge cu rușii de la Yango

Rivalul Uber care pleacă din România: de ce nu vei mai putea merge cu rușii de la Yango

Yango a venit în România în vara anului trecut și s-a vrut o alternativă la Uber. Numai că, după aproximativ un an, și-a dat seama că decizia e una dintre cele mai proaste.

Yango se prezenta o alternativă la Uber, compania de ride-hailing americană prezentă în România de ceva ani. Între timp, piața s-a aglomerat puternic și în scenă au mai apărut jucători importanți precum Bolt sau Clever.

Yango e, de fapt, parte din compania rusească Yandex, echivalentul Google în regiune. S-a dus și spre ride-hailing, încercând să se extindă. Numai că lucrurile n-au mers bine. Yango a decis să se retragă din România din cauza legislației interne prea rigide, transmit reprezentanții companiei citați de profit.ro.

Yango, rivalul Uber, pleacă din România

Yango a venit în România în 2019 și pe parcurs părea că vrea să facă lucruri mari. În primăvară, aplicația a primit o infuzie de capital de aproape 1 milion de dolari prin intermediul grupului Yandex, echivalenta din Rusia a Google. Compania, ce sediul în Moscova, concura pe piața locală cu Uber, Bolt, Clever.

În prezent, Yandex are aplicații de ridesharing în 17 țări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel. În România, însă, se pare că nu i-a mers. Chiar dacă promitea prețuri mici atunci. Spre exemplu, spunea că nu lucrează decât cu companii partenere, nu cu șoferi, iar călătoriile comandate prin intermediul aplicației pornesc de la prețul de 5 lei cu discount.

Include rezervarea mașinii, o distanță de trei kilometri și o durată a cursei de șapte minute. Asta înseamnă că un drum din Drumul Taberei către Centrul Vechi te-ar fi costat cam 10 lei. O cursă din Piața Muncii până în Pipera ar fi fost 11,5 lei. Numai că se pare că rușii n-au făcut față concurenței acerbe și au decis să plece.

La vremea la care Yango își anunța intrarea în România, am făcut câteva glume pe subiect. Le poți găsi AICI.