Cum a reușit Apple să ofere performanțe mai mult decât decente pe cel mai mic iPhone 12

Cum a reușit Apple să ofere performanțe mai mult decât decente pe cel mai mic iPhone 12

O vorbă veche spune că esențele tari se țin în sticluțe mici. Apple s-a încăpățânat să arate că e mult adevăr în vorba asta cu noul iPhone 12 mini.

Apple și-a prezentat în octombrie noua generație de iPhone 12 – patru noi modele care vin în diverse mărimi și cu diverse specificații. Între timp, au început să ajungă și primele comenzi la cei care au făcut precomandă. Cele patru noi modele au cel puțin un element comun: toate sunt echipate cu tehnologia 5G. Dintre toate, însă, se remarcă iPhone 12 Mini, un dispozitiv extrem de mic.

Practic, după cum arată Apple, doar mărimea îl deosebește de modelul clasic de iPhone 12. În aceste condiții, specialiștii s-au întrebat cum de a reușit Apple să vină cu aceleași componente de hardware într-un spațiu mai mic. Cei de la iFixit au încercat să afle.

Cum a lucrat Apple pentru iPhone 12 mini

Evident că noul iPhone 12 Mini are o bateria mai mică, pentru că atât permite spațiul. Dar performanța nu-i chiar atât de rea precum ai crede. Bateria vine în varianta 8,57 KWh, mai bună decât cea a lui iPhone SE 2020 (6,96 KWh), dar totuși mai slabă decât de la iPhone 12 clasic – 10,78 KWh.

E drept, așadar, că durata sa de viață mai mică, telefonul ți se descarcă mai repede, dar nu atât încât să deranjeze foarte tare. Practic, s-a ajuns la concluzia că sunt alți producători care nu-ți oferă asta nici măcar la modele echipate cu baterii mai mari. Dacă poți trece cu vederea că atunci când, să zicem, unul dintre amicii tăi are telefonul la 20% baterie, tu o să fii undeva la 5%, e ok.

În stânga e iPhone 12 mini, în dreapta iPhone 12 - sursa foto: The Verge
În stânga e iPhone 12 mini, în dreapta iPhone 12 – sursa foto: The Verge

Pe de altă parte, la iPhone 12 mini, componente precum Taptic Engine, boxele și MagSafe sunt integrate în versiuni mai mici pentru a economisi spațiu. Camera e, însă, aceeași ca la iPhone 12 și are fix aceleași dotări: ƒ/1.6 – modul wide și ƒ/2.4 ultra-wide.

Așadar, Apple a reușit să vină cu un model mic cu un ecran de doar 5,4 inci, dar care-ți oferă fix același lucru pe care-l oferă și iPhone 12 mini. E un dispozitiv mic, dar cu ambiții mari, după cum l-au caracterizat cei de la iFixit.

Prezentarea integrală o găsești AICI.

Citește și: